WITTEVROUWENVELD - WYCKERPOORT-NOORD

Gelijkvloerse verkeersbrug voor Voltastraat

Strakke planning

Om in 10 weken tijd een bouwkuip én gelijkvloerse verkeersbrug aan te leggen, moet bouwer Avenue2 een strakke planning hanteren. In de eerste week – van maandag 16 september tot vrijdag 20 september – wordt er daarom doorgewerkt tot 22.00 uur. En, als dat nodig is, werken we ook op zaterdag 21 september tot 22.00 uur.

Slecht ter been?

En woont u in Wyckerpoort-Noord? Meldt u dan bij de Servicelijn Maastricht Oost, één van onze A2-Stewards of het Gehandicaptenplatform. Samen met Maastricht Bereikbaar zoeken wij een maatwerkoplossing.
Commercial TV Maastricht Commercial TV Maastricht

VERKEERSBRUG VOLTASTRAAT VOOR ALLE VERKEER

Bijgewerkt op 25 oktober 2013

Vanaf maandagochtend 16 september, tot donderdagochtend 7 november, is de oversteek Voltastraat – Professor Cobbenhagenstraat afgesloten voor alle oost-westverkeer. Oftewel: voor alle verkeer – ook voetgangers en (brom)fietsers – dat van Wittevrouwenveld naar Wyckerpoort-Noord gaat, of andersom.
Waarom?
Tijdens de bouw van de A2-tunnel moet oost-west verkeer doorgaan. Daarom plaatst bouwer Avenue2 van zuid naar noord tijdelijke bruggen over de bouwkuip en de N2. Inmiddels zijn alle oversteken vervangen door tijdelijke bruggen, uitgezonderd de oversteek Voltastraat – Professor Cobbenhagenstraat. Maar nu plaatsen we ook bij deze oversteek een gelijkvloerse verkeersbrug, vergelijkbaar met de verkeersbrug bij kruispunt Scharnerweg. De verkeersbrug kan dezelfde hoeveelheid verkeer aan als de huidige oversteek, zodat alle verkeer - ook voetgangers en (brom)fietsers -tijdens de bouw van de A2- tunnel van oost naar west en andersom kan oversteken.
Verkeer op de N2/A2 ondervindt geen hinder door de afsluiting van de oversteek Voltastraat – Professor Cobbenhagenstraat. Woningen, winkels en bedrijven blijven bereikbaar.
Gelijkvloerse verkeersbrug voor oversteek Voltastraat - Professor Cobbenhagenstraat Gelijkvloerse verkeersbrug voor oversteek Voltastraat - Professor Cobbenhagenstraat
Waarom 10 weken?
Voordat de verkeersbrug geplaatst wordt, moet veel werk verzet worden. Want ook bij de oversteek Voltastraat - Prof. Cobbenhagenstraat leggen we, net als bij kruispunt Scharnerweg, éérst een deel van de bouwkuip aan. Dat betekent dat we eerst ruimte vrij maken, zodat de firma Züblin de sleuven voor de bouwkuipwanden kan graven. Vervolgens boren we bronnen voor grondwaterbemaling en graven we een deel van de bouwkuip uit. Tot slot plaatsen we de brugdekken van de gelijkvloerse verkeersbrug bovenop de bouwkuipwanden en sluiten deze aan op het bestaande wegennet. Lees hier meer over de werkzaamheden.
Oost-west verkeer
Alle verkeer kan gelijkvloers oversteken bij kruispunt Scharnerweg. Het winkelcentrum Voltastraat blijft bereikbaar via de route Eburonenweg -> Frankenstraat -> Edisonstraat. Voetgangers en fietsers kunnen ook oversteken via de tijdelijke bruggen ter hoogte van de Frankenstraat en Burgemeester Bauduinstraat. Een flyer met omleidingsroutes is beschikbaar bij de winkels en bedrijven in de Voltastraat en omgeving. Of klik op de link hieronder om de flyer te downloaden.
Fotografie: Peter Wijnands