EUROPAPLEIN

Wegverlegging

Let op!

Als het derde – en voorlopig laatste – viaduct boven de N2/A2 is uitgehesen, moet bouwer Avenue2 nieuwe leuningen aanbrengen aan het overblijvende viaduct. De leuningen dienen als vangrails en zijn belangrijk voor de veiligheid van weggebruikers. De Kennedysingel – richting Heer/Cadier en Keer – wordt pas opengesteld als de vangrails op hun plek zitten.
Bij uitloop van de werkzaamheden moeten automobilisten naar Heer/Cadier en Keer op zaterdag 5 oktober ook overdag rekening houden met omleidingen.

Vooruitblik

De huidige  John F. Kennedysingel verandert in de eindsituatie, na de realisatie van de A2-tunnel. Dan moeten de rijbanen immers aansluiten op de tunnelmonden bij knooppunt Europaplein en de nieuwe parklaan bovenop de A2-tunnel. Wilt u weten  hoe de John F. Kennedysingel er uit gaat zien? Kijk dan op de afbeelding  hieronder.
Rijrichtingen Europaplein na realisatie A2-tunnel Rijrichtingen Europaplein na realisatie A2-tunnel

KOMEND WEEKEND VERKEERSHINDER KENNEDYSINGEL EN N2

Geplaatst op 30 september 2013

Afgelopen weekend was het een drukte van belang op de John F. Kennedysingel. Niet door verkeer, maar door werkzaamheden. Twee van de - in totaal - vier tijdelijke viaducten werden uitgehesen en voor verkeer naar Heer/Cadier en Keer werd een nieuw stukje rijbaan aangelegd. De John F. Kennedysingel was daarom gedurende het hele weekend beperkt bereikbaar. Inmiddels is de Kennedysingel weer opengesteld voor alle verkeer. Maar we zijn er nog niet, want één tijdelijk viaduct moet nog plaats maken.
De laatste loodjes
Verkeer richting Heer/Cadier en Keer blijft rijden via het tijdelijke autoviaduct boven de N2/A2. Maar verkeer naar het Centrum rijdt sinds donderdag 26 september weer via de 'oude' rijbaan van de John F. Kennedysingel. Dat betekent dat het tijdelijke viaduct voor deze rijrichting, boven de N2/A2, overbodig is (zie afbeelding hieronder, viaduct 3). Volgend weekend hijsen we ook dit viaduct uit. Maar dat kan niet zomaar: eerst moeten er nog voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden.  Verkeer op de N2/A2 en de John F. Kennedysingel moet 's avonds en 's nachts nog rekening houden met verkeershinder. (Brom)fietsverkeer kan gewoon doorgaan.
Tijdelijke viaducten John F. Kennedysingel Tijdelijke viaducten John F. Kennedysingel

auto

Verkeershinder voor automobilisten


Verkeersmaatregelen John F. Kennedysingel:

Vrijdagavond 4 oktober, tot en met zondagochtend 6 oktober  (avond en nacht):
  • Verkeer richting Heer/Cadier en Keer: rijbaan afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via gele bebording.
  • Verkeer richting Centrum: rijstrookafzetting

LET OP: bij uitloop van de werkzaamheden moet verkeer richting Heer/Cadier en Keer zaterdag 5 oktober ook overdag rekening houden met omleidingen!

Verkeersmaatregelen N2/A2:

Maandag 30 september tot en met donderdag 3 oktober (avond en nacht):
     
  • Verkeer richting Luik: rijbaan afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via gele bebording.
  • Verkeer richting Eindhoven: rijstrookafzetting.
Vrijdagavond 4 oktober tot en met zondagochtend 6 oktober (avond en nacht):

  • Verkeer richting Luik: rijbaan afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via gele bebording.
  • Verkeer richting Eindhoven: rijstrookafzetting.
  • Verkeer in beide rijrichtingen moetrekening houden met verkeersstops
Planningen kunnen altijd veranderen. Genoemde data en verkeersmaatregelen zijn naar huidige inzichten. Kijk voor actuele reisinformatie, wegafsluitingen en omleidingsroutes op de website van Maastricht Bereikbaar.
Fotografie: Reen van Beek