Vraag en antwoord

Inzet buitenlandse werknemers. Lees hier meer.

Brief aan de Tweede Kamer met beantwoording van de vragen over de inzet van Buitenlandse werknemers bij A2 Maastricht. De vragen werden in mei 2012 gesteld door meneer Ulenbelt (SP) en beantwoord door minister Kamp op 11 juni 2012. Lees de brief hier.

EERSTE REACTIE OPDRACHTNEMER AVENUE2

Geplaatst op 5 oktober 2013

Wij zijn trots op het project A2 Maastricht. Het project staat er goed bij. We willen ook trots blijven op de manier waarop wij dit project realiseren.

Deze grote projecten zijn niet meer te realiseren zonder de inzet van buitenlandse werknemers; ploegen die gespecialiseerd en ervaren zijn. Dit is een landelijk verschijnsel. Wij zijn er ons van bewust dat de inzet van buitenlandse werknemers een gevoelig thema is.

Vanaf de start hebben wij een zorgvuldig selectieproces hiervoor doorlopen. Ook controleren wij regelmatig zelf onder andere op loonstrookjes. Bij deze controles hebben wij geen misstanden kunnen constateren. Voor de grote projecten in Nederland is vanuit de belastingdienst en SZW een speciaal team "Grote Bouwprojecten Nederland" opgezet. Hiervan zijn tot op heden aan Avenue2 geen opmerkingen gemaakt ten aanzien van misstanden. Wij zullen nogmaals de feiten controleren en die houden naast de klachten en aantijgingen, die schijnbaar door medewerkers van Rimec, aan de krant zijn doorgegeven.

Ondertussen gaat het werk door. Op basis van de bij ons bekende feiten worden er op dit moment geen stappen ondernomen. Mocht alsnog blijken dat er onacceptabele zaken aan de orde zijn zullen wij geen aarzeling hebben gepaste maatregelen te nemen.
Persvragen? Woordvoerder Avenue2, Bart Grote, 06-22 78 4661