GEUSSELT

Fiets- en voetgangerstunnel Geusselt

FIETS- EN VOETGANGERSTUNNEL OFFICIEEL IN GEBRUIK GENOMEN

Maandag 21 oktober is de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder de Viaductweg in gebruik genomen. De tunnel verbindt uitsluitend de wijken Wyckerpoort en Nazareth. Maar deze verbinding is wel heel belangrijk voor de bewoners van de omliggende wijken.

Glimmende tweewielers
Juist omdat dit tunneltje zoveel voor de wijken betekent, is de ingebruikname op woensdag 23 oktober onderstreept met een maatschappelijke activiteit; een samenwerking tussen projectbureau A2 Maastricht, Avenue2 en Maastricht Bereikbaar en de jeugdopleiding van MVV door (brom)fietsen schoon te maken. Rond 15.00 uur kwamen wethouder Nuss en pastoor Jeukens van de Lourdeskerk samen aangefietst. Ook wethouder Nuss stak de handen uit de mouwen, door de fiets van de pastoor te poetsen. Want met de A2-werkzaamheden in de buurt, kon zijn tweewielers wel een poetsbeurt gebruiken. Voorbijgangers kregen daarnaast een leuke fietslamp van Maastricht Bereikbaar voor de donkere dagen.

Wilt u de foto's bekijken die deze dag gemaakt zijn, klik hier.

Belangrijke verbinding
Het fietstunneltje Geusselt vormt een belangrijke verbinding voor langzaam verkeer. Want vanaf volgende week is het voor (brom)fietsers en voetgangers niet meer mogelijk de Viaductweg bij het kruispunt met de Meerssenerweg over te steken. Kijk voor meer informatie op www.a2maastricht.nl/meerssenerweg .

(Brom) Fietsverbindingen Noorderbrug - Nazareth  - Wyckerpoort en omgekeerd. (Brom) Fietsverbindingen Noorderbrug - Nazareth - Wyckerpoort en omgekeerd.