Feestje!

Woensdag 6 november openen we de Voltabrug. Tussen 14.00 en 15.00 uur bent u van harte welkom. Samen de C1000 zorgen we voor een hapje en een drankje. Kinderen kunnen stoeptekeningen maken en een eigen bouwhelm pimpen (op = op). En dankzij een samenwerking met De Kunstketel en Trajekt krijgt de Voltabrug wel héél speciale leuningen…

Om 15.00 uur eindigt de opening. Want dan moet er nog hard doorgewerkt worden om de laatste loodjes voor de openstelling van de Voltabrug af te ronden. Donderdagochtend 7 november, omstreeks 07.00 uur, is gaat de oversteek weer open voor alle verkeer van Wittevrouwenveld naar Wyckerpoort – en andersom.

NOG 5 DAGEN...

Geplaatst op 2 november 2013

En dan is de oversteek Voltastraat weer open voor alle oost-westverkeer! Dankzij het uitblijven van tegenvallers en de inzet van onze mannen, gaat de oversteek 2 weken eerder open dan gepland.
Laatste loodjes
In deze laatste dagen sluiten we de nieuwe verkeersbrug aan op het bestaande wegennet. Dat betekent onder andere dat we stootplaten leggen, betonnen platen die voor een soepele overgang tussen wegdek en verkeersbrug zorgen. Daarna volgt de fundering voor het nieuwe asfalt. In de laatste dagen voor openstelling brengen we onder andere wegmarkeringen en nieuw straatmeubilair – zoals verlichting en verkeersborden - aan. En natuurlijk komen ook de verkeerslichten terug. Die zijn als laatste aan de beurt. Donderdag 7 november is het zover: omstreeks 06.00 uur gaat de oversteek weer open voor alle oost-west verkeer!
Verder met kruispunt Meerssenerweg / Viaductweg
Voor onze mannen gaat het werk daarna al snel weer verder. Want vanaf vrijdag 8 november passen we kruispunt Meerssenerweg / Viaductweg aan. Weggebruikers moeten dan opnieuw rekening houden met langdurige verkeershinder.
Fotografie: Reen van Beek