A2/N2

Opgelet!

In de avonden en nachten van vrijdag 8 tot en met maandag 11 november gelden meerdere afsluitingen bij kruispunt Geusselt. Dit heeft te maken met de ombouw van het kruispunt Meerssenerweg - Viaductweg tijdens dit weekend. Voor een compleet overzicht van wegafsluitingen en omleidingen verwijzen u naar  de website van Maastricht Bereikbaar.

ASFALTWERK OP DE N2/A2

Geplaatst op 30 oktober 2013

Begin november werkt Avenue2 op verschillende plekken op de N2/A2 aan het asfalt. Let op: de werkzaamheden zijn weersafhankelijk. Bij teveel aan regen kan het werk niet doorgaan en wordt het uitgesteld.

Avond- en nachtwerk
Het asfaltwerk staat gepland voor de volgende avonden/nachten:

Avond en nacht van 4 op 5 november
In de avond en nacht van maandag 4 op dinsdag 5 november krijgt de A2/N2 bij het Europaplein én de A2 tussen Kruisdonk en Geusselt een onderhoudsbeurt. Als reservenacht geldt dinsdag 5 op woensdag 6 november.

Avond en nacht van 9 op 10 november
Bij kruispunt Geusselt is daarnaast sprake van spoorvorming. Bij regen en/of sneeuw kan dit tot gevaarlijke verkeerssituaties leiden. Daarom vervangen we de bovenste laag asfalt. Dat gebeurt in de avond en nacht van zaterdag 9 op zondag 10 november, met als reservenacht zondag 10 op maandag 11 november.

Wat zijn gevolgen?

Voor verkeer
Om het werk te kunnen uitvoeren, zijn wegafsluitingen en rijstrookafzettingen nodig. Omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden.

auto

Wegafsluitingen en omleidingen


Avond en nacht van 4 op 5 november tussen 20.00 en 06.00 uur
Afsluiting van de N2 richting Luik, ter hoogte van het Oranjeplein. Verkeer op de N2 richting Luik wordt omgeleid via de afrit N2 naar de John F. Kennedysingel > oversteken > oprit naar de A2 richting Luik.
Als reservenacht geldt dinsdag 5 op woensdag 6 november.

Avond en nacht van 9 op 10 november tussen 19.00 en 07.00 uur
• Afsluiting van de Terblijterweg, bij de aansluiting op de A2/N2.
• Verkeer richting Berg en Terblijt wordt omgeleid via Europaplein, John F. Kennedysingel, Akersteenweg en Vijverdalseweg.
• Rechtdoorgaand verkeer op de A2/N2 – richting Eindhoven of Luik – blijft altijd mogelijk. Wel gelden rijstrookafzettingen. 
Als reservenacht geldt zondag 10 op maandag 11 november. 

Voor omwonenden 
Het asfaltwerk gebeurt in de avond en nacht om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. Omdat wordt gewerkt met machines, kunnen omwonenden overlast ervaren. Met name bij kruispunt Geusselt in de avond en nacht van 9 op 10 november. Voor de asfaltreparaties hier is het nodig het asfalt op te breken (frezen). In de avond/nacht zorgt dit voor geluidshinder, zeker omdat er dan minder omgevingsgeluid is. Het verdichten van grond met een trilwals kan daarnaast trillingen opleveren. Bouwlampen worden zoveel mogelijk op het werk gericht.