WITTEVROUWENVELD - WYCKERPOORT-NOORD

Een openingsfeestje in 2 delen

Tijdens het openingsfeestje van de Voltabrug kwam er maar geen einde aan de regen. Geen probleem voor de kinderen die binnen hun eigen bouwhelm mochten 'pimpen'. En de volwassenen genoten eerst van drankjes en hapjes die gesponsord werden door de C1000. Waaronder de versgebakken lekkernijen die Marokkaanse buurtmoeders uitdeelden. Daarna begon het tweede feestje, buiten op de Voltabrug. Want daar waren de brugleuningen te bezichtigen, gemaakt in samenwerking met kinderen en volwassenen van de 'Kunstketel'. Klik hier voor de foto's van het openingsfeestje.

Een bouwkuip van 1250 meter

Met de openstelling van de Voltabrug, is de N2-bouwkuip compleet: circa 1250 meter lang slingert de tunnelbouwkuip door Maastricht-Oost. Van de Nassaulaan tot aan Geusselt. Wilt u meer weten over de bouwkuip langs de N2? Klik dan hier.

OVERSTEEK VOLTASTRAAT WEER OPEN VOOR ALLE VERKEER

Geplaatst op 7 november 2013

Na een 8 weken durende afsluiting is de oversteek Voltastraat sinds donderdagochtend, 7 november, weer open voor alle oost-westverkeer. De openstelling betekent dat er een einde is gekomen aan een periode van grote hinder voor automobilisten, voetgangers, (brom)fietsers en - niet te vergeten - omwonenden. Wij willen dan ook iedereen bedanken voor de medewerking tijdens de afgelopen 52 dagen!
Ruim baan voor alle verkeer
Verkeer rijdt, fietst en loopt ongehinderd via een gelijkvloerse verkeersbrug van Wittevrouwenveld naar Wyckerpoort-Noord en omgekeerd. Intussen kunnen de tunnelbouwers onder de verkeersbrug rustig doorwerken. Op de ruim 11 meter brede brug is voldoende ruimte voor autoverkeer in beide rijrichtingen. Fietsers en bromfietsers kunnen aan weerszijden van de brug oversteken, voetgangers steken over via het zebrapad aan de noordzijde van de tijdelijke brug.
Rechtdoor oversteken
Verkeer mag niet afslaan van en naar de N2/A2. Alleen rechtdoor oversteken is toegestaan, van Wittevrouwenveld naar Wyckerpoort-Noord en andersom.
Overstekend bouwverkeer
Om verkeer op de N2/A2 tijdens de bouw van de A2-tunnel zo min mogelijk te hinderen, heeft bouwer Avenue2 een bouwweg aangelegd. Vanaf het zuiden, bij de Nassaulaan, tot in het noorden, ter hoogte van de Wielerbaan, moet oost-westverkeer rekening houden met overstekend bouwverkeer. Zowel bij de Scharnerwegbrug als bij de Voltabrug staan daarom extra verkeerslichten. Bouwverkeer krijgt gelijktijdig met verkeer op de N2/A2 groen licht. Zo ondervindt oost-westverkeer minimale hinder door vrachtverkeer op de bouwweg.
Voltastraat open, Meerssenerweg dicht
Bij de Voltastraat kan verkeer weer doorgaan, maar komend weekend start de volgende grote klus: dan verleggen we kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg een stukje naar het zuiden. Gedurende het hele weekend moeten automobilisten rekening houden met grote verkeershinder.

Na het weekendwerk zijn we er nog niet, bij de Meerssenerweg. Want een deel van de Meerssenerweg - tussen de Viaductweg en Kasteel Bleienbeekstraat - blijft afgesloten voor alle verkeer tot vrijdag 20 december 2013. Kijk hier voor meer informatie én veelgestelde vragen en antwoorden over de werkzaamheden rond de Meerssenerweg.
Fotografie: Reen van Beek