TUSSEN GEUSSELT (SEVERENSTRAAT) EN KRUISDONK

NIEUWE RIJBANEN A2 EN A79 VANNACHT IN GEBRUIK: RIJBAANWISSEL VAN KRACHT

Geplaatst op 19 december 2013

Het omzetten van verkeer vanuit Maastricht naar de nieuwe rijbanen van de A2 en A79 bij knooppunt Kruisdonk gebeurt vannacht. Daarmee geldt een nieuwe verkeerssituatie vanaf vrijdagochtend 20 december. Verkeer naar de A79 richting Valkenburg, Heerlen en Aachen moet rechts aanhouden en uitvoegen. Automobilisten die de A2/E25 richting Eindhoven en Amsterdam willen volgen, moeten links gaan rijden. Dat is precies tegenovergesteld aan de huidige situatie. Het advies aan weggebruikers is om goed op de borden te letten en het navigatiesysteem uit te zetten.

Oorspronkelijk zou de omzetting afgelopen nacht gebeuren. Echter, tijdens de laatste controlerondes gisteren bleken verschillende aanpassingen nodig, om een verkeersveilige situatie voor alle weggebruikers te garanderen. Aannemer Avenue2, opdrachtgever projectbureau A2 Maastricht en wegbeheerder Rijkswaterstaat kozen er daarom voor de reservedag en -nacht te gebruiken om zaken te corrigeren.

Laatste aanpassingen
De herstelwerkzaamheden, met name aan de bovenste laag asfalt, vangrails en de wegmarkering, zijn inmiddels voor een groot deel uitgevoerd. Het werk loopt ook vanavond en vannacht nog door. Dan worden bovendien de asfaltaansluitingen gemaakt van de nieuwe op de bestaande situatie. Naar verwachting kan het verkeer in de loop van de nacht worden omgezet. Vanaf dat moment geldt de nieuwe verkeerssituatie.
Fotografie: Reen van Beek