TUSSEN GEUSSELT (SEVERENSTRAAT) EN KRUISDONK

NIEUWE RIJBANEN A2 EN A79 IN GEBRUIK; RIJBAANWISSEL VAN KRACHT

Geplaatst op 19 december 2013

Het was even spannend... maar sinds vrijdagochtend 20 december rijdt verkeer vanuit Maastricht richting noorden dan toch op de nieuwe plek.

In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 december zijn de nieuwe rijbanen van de A2 en A79 in gebruik genomen. Daarmee geldt ook een nieuwe verkeerssituatie: verkeer naar de A79 richting Valkenburg, Heerlen en Aachen moet rechts aanhouden en uitvoegen. Automobilisten die de A2/E25 richting Eindhoven en Amsterdam willen volgen, moeten links gaan rijden. Dat is precies tegenovergesteld aan de eerdere situatie en dus even wennen. Het advies aan weggebruikers is om goed op de borden te letten en het navigatiesysteem uit te zetten.

Oorspronkelijk zou de omzetting in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 december gebeuren. Echter, tijdens de laatste controlerondes woensdag bleken verschillende aanpassingen nodig, om een verkeersveilige situatie voor alle weggebruikers te garanderen. Aannemer Avenue2, opdrachtgever projectbureau A2 Maastricht en wegbeheerder Rijkswaterstaat kozen er daarom voor de reservedag en -nacht te gebruiken om zaken te corrigeren.
Eerdere berichtgeving:
Fotografie: Reen van Beek