A2 MAASTRICHT KRIJGT MAASTRICHTPRENT 2013

Geplaatst op 14 januari 2014


Gisteren reikte Stichting Grafische Ateliers Maastricht de Maastrichtprent 2013 uit aan de directie van A2 Maastricht. De uitreiking van de Maastrichtprent is een jaarlijkse traditie die een prominente Maastrichtenaar in de kijker zet. Dat de directie van A2 Maastricht het kunstwerk in ontvangst mocht nemen, is te danken aan het thema van de Maastrichtprent 2013: ‘Maastricht van buiten naar binnen’. De heren Bauke Lobbezoo (Avenue2), Louis Prompers (projectbureau A2 Maastricht) en wethouder Albert Nuss (voorzitter van de stuurgroep A2 Maastricht) namen de zeefdruk in ontvangst.

Wethouder Nuss is alvast opgetogen met het kunstwerk: “Wat leuk van Stichting Grafische Ateliers Maastricht dat ze voor deze editie van de Maastrichtprent hebben gekeken naar het samenwerkingsverband tussen bestuurders, projectbureau en bouwer voor de realisatie van A2 Maastricht”. Ook projectdirecteur Louis Prompers bleek is zeer tevreden. Hij kon vooral het thema ‘van buiten naar binnen’ appreciëren: “Dat is een mooie symboliek, want uiteindelijk gaan wij ook van ondergronds bouwen naar bovengrondse herinrichting. En ook voor ons is een belangrijk uitgangspunt het vernieuwen van de stad, met behoud van authenticiteit.” Tenslotte viel bij directeur infra Bauke Lobbezoo vooral het rijke kleurenpalet in de smaak: “Prachtig, zo’n kunstwerk. Heel iets anders dan de eerder grijze kunstwerken waar wij aan werken, zoals tunnel, viaducten en ecoducten.”

Kunstenares Doortje Gorissen ging doordacht te werk bij het vervaardigen van de zeefdruk: “Ik heb zelf gestudeerd in Maastricht en heb er ook een poos gewoond. Nu woon ik evenwel in de rand, waardoor ik de stad zowel met een interne als externe blik bekijk. Maastricht is een stad die leeft door continue invloeden, met een dynamiek tussen oud en nieuw. Die dynamiek probeerde ik ook weer te geven in de zeefdruk. Bovendien zie je in het midden van de zeefdruk een klein tafeltje. Daarmee wilde ik duidelijk maken dat er altijd nog plek is voor iets nieuws.”