TRAVERSE-OVERSTEEK

De verkeerslichten worden weggehaald om de oversteek mogelijk te maken De verkeerslichten worden weggehaald om de oversteek mogelijk te maken
De traverse hijst de tijdelijke rails op de verkeersbrug De traverse hijst de tijdelijke rails op de verkeersbrug
las- en brandwerkzaamheden aan de tijdelijke brugspoorliggers las- en brandwerkzaamheden aan de tijdelijke brugspoorliggers

TESTRIT GESLAAGD!

Geplaatst op 16 januari 2014

De Scharnerwegbrug was dan wel afgesloten in de avond en nacht van woensdag 15 op donderdag 16 januari, maar toch was het een drukte van belang. Want ook voor ons was het een spannende avond en nacht. Zou het lukken, die eerste oversteek van de traverse? Dat was lang niet zeker, want er moest veel werk verzet worden en de tijd was krap. Maar het is gelukt! Met licht geknal, geknars en gepiep stak de traverse via de Scharnerwegbrug over richting Gemeenteflat. En ging vervolgens weer terug, naar het Oranjeplein. Want deze eerste oversteek was een testrit. Inmiddels is de traverse is alweer druk aan het (hijs)werk in het zuidelijke deel van de N2-bouwkuip. Bekijk de foto's van de voorbereidingen hier.
Waarom oversteken?
Sinds juni 2013 rijdt de eerste hijskraan op rails – de zogenaamde traverse – over de bouwkuipwanden tussen kruispunt Scharnerweg en Nassaulaan. Zo kunnen we overal een hijskraan inzetten, ook daar waar ruimte naast de bouwkuip ontbreekt. Maar één deel van de bouwkuip is tot nog toe onbereikbaar voor de traverse: tussen kruispunt Scharnerweg en wanden-dakconstructie, langs de Gemeenteflat. Avenue2 wil de hijskraan op rails ook hier inzetten, maar dat betekent wel dat deze van zuid naar noord over moet steken, óver de tijdelijke verkeersbrug bij kruispunt Scharnerweg.
Vooruitblik
Als alle werkzaamheden vlot verlopen, zal de traverse af en toe van zuid naar noord - en andersom - oversteken. Elke oversteek vindt 's avonds en/of 's nachts plaats, zodat oost-westverkeer zo min mogelijk hinder ondervindt. Via onze Voortgangsberichten, website en De Ster houden wij u op de hoogte!
Fotografie: Reen van Beek