GEUSSELT

Brede bouwkuip

Bij Geusselt-Zuid bouwen we in 2014 aan de bovenste tunnelbuizen met de verschillende in- en uitritten, die aansluiten op bestaande wegen zoals de Terblijterweg en Viaductweg. Omdat we hier bouwen aan meerdere verbindingen is de bouwkuip ruim 95 meter breed.

GEUSSELT-ZUID IN DE KIJKER

Geplaatst op 10 februari 2014

De bouwkuip Geusselt-Zuid is binnen korte tijd erg veranderd. De onderste tunnelbuizen (A2-buizen) zijn bedekt onder een laag aanvulmateriaal en nauwelijks nog te zien. Daarentegen krijgen de bovenste tunnelbuizen (N2-buizen) meer en meer vorm.

Eerste stukje N2-dak
Aan de kant van Wittevrouwenveld komen de uitritten: eentje voor verkeer richting Terblijterweg of Viaductweg (A uit het overzicht) en eentje voor verkeer richting het noorden (B uit het overzicht). Ter hoogte van de Burgemeester Bauduinstraat komt verkeer in de N2-buizen eind 2016 bovengronds. Dat is buiten goed te zien aan de werkzaamheden die hier boven maaiveld uitkomen. Op de ondersteuningsconstructie waren de ijzervlechters begin februari nog aan de slag met het vlechten van de wapening voor het allereerste dakdeel. Dat eerste stukje N2-dak is op maandag 10 februari gestort.

Opbouw verrijdbare dakkist
Om het beton in de juiste vorm te krijgen, hebben we een mal - oftewel bekisting - nodig. Traditioneel wordt zo’n bekisting met hout in elkaar getimmerd. Maar dat kost veel tijd, en dus gebruiken we waar mogelijk een bekisting op wieltjes. Het duurt even voordat zo’n verrijdbare bekisting helemaal is opgebouwd. Naar verwachting gebeurt het storten van beton met deze dakkist vanaf begin maart.

Vloeren en wanden
Aan de N2-zijde van de bouwkuip zijn we inmiddels gestart met het betonwerk voor de vloeren van de bovenste tunnelbuis. De opbouw van de wanden volgt al snel, vanaf half februari. Aan de westzijde van de bouwkuip komt ook de inrit voor verkeer vanuit het Centrum of Terblijterweg naar het zuiden (C uit het overzicht). Dit verkeer voegt bij Geusselt-Zuid in de bovenste tunnelbuis, en komt dus samen met verkeer vanuit het noorden naar het zuiden.

Fotografie: Reen van Beek