DAG VAN DE BOUW

zaterdag 24 mei 2014,
10.00 tot 16.00 uur

Dag van de Bouw 2014

Deutsch
Français
Dwarsdoorsnede tunnel Dwarsdoorsnede tunnel

Let op, we werken door!

In het weekend van de Dag van de Bouw gaan de werkzaamheden door. Zo verleggen we in dit zelfde weekend ook de snelwegen A2 en de A79 richting het zuiden. Dit houdt in dat bezoekers - komende vanaf het noorden op de A2 - over een versmalde rijbaan moeten rijden. Houdt u dan ook rekening met extra reistijd. Project A2 Maastricht adviseert u dan ook met openbaar vervoer naar de Dag van de Bouw te komen.

Meer weten over Geusselt

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Wilt u weten wat er nu allemaal op Geusselt gebeurt, klik dan hier.

DAG VAN DE BOUW, 24 MEI 2014

Terugblik
Zaterdag 24 mei was de Dag van de Bouw 2014 en ook project A2 Maastricht opende haar poorten. Wilt u weten hoe het was, klik dan hier verder.
Altijd al een kijkje willen nemen in de tunnelbouwkuip? Is de tunneltrein een echt trein? Hoe wordt beton gestort? Wat is wapening? Wilt u graag antwoord op deze vragen of heeft u andere vragen, kom dan naar de Dag van de Bouw op zaterdag 24 mei. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur is bouwplaats Geusselt toegankelijk voor bezoekers. Tijdens een wandeltocht door de noordelijke toerit van de tunnel komt u van alles te weten over de
bouw, maar ook over de bijbehorende viaducten, bruggen en krijgt u een eerste impressie van de bovengrondse herinrichting. Daarnaast zijn er verschillende machines aanwezig die u van dichtbij kunt bekijken. Denk hierbij aan een betonpomp, vrachtwagen of shovel. De andere projectlocaties zijn niet toegankelijk. Aanmelden voor deze dag is niet nodig.

Er is geen leeftijdsgrens gesteld. Iedereen is welkom. Houdt u er wel rekening mee dat er diverse trappen in het traject zijn.

Bereikbaarheid en parkeren
U kunt het bouwterrein vanaf de Geusselt parkeerplaats bereiken. Indien de parkeerplaats vol is, kunt u ook de bewegwijzeringsborden P-02 volgen naar de Olympiaweg parkeerplaats. Het adres dat u in uw navigatie kan invoeren is Stadionplein 18 te Maastricht.

Fietsen en bromfietsen
Fietsen en bromfietsen kunnen nabij de hoofdingang gestald worden. Volg de bordjes richting de gratis stallingsplek.

Openbaar vervoer
Maastricht Bereikbaar zet op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei een speciaal treinkaartje in. Met dat kaartje kunt u voor 2 euro met Veolia reizen tussen Kerkrade-Centrum en Maastricht-Randwyck, en omgekeerd. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van P+R Noord bij station Maastricht Noord. Daar kunt u tijdens het weekend gratis parkeren en voor 1 euro met maximaal 5 personen met de trein naar het centraal station. Vervolgens kunt u te voet of met buslijn 3 richting Amby (uitstappen bij halte Olympiaweg) naar de Geusselt komen. Als u te voet verder gaat, volg dan de wandelroute langs diverse uitkijkpunten. Zo krijgt u al een goede indruk van het project voordat u het bouwterrein gaat bezoeken. Haal uw wandelkaartje op bij bloemenshop Van der Weijden op het centraal station in Maastricht.

Wandelroute van het Centraal Station Maastricht naar het opengestelde bouwterrein Geusselt. Wandelroute van het Centraal Station Maastricht naar het opengestelde bouwterrein Geusselt.

Toegang voor mindervaliden
Graag willen we iedereen de kans bieden om te komen kijken. Voor mindervaliden wordt daarom een aangepaste route voorzien, die toegankelijk is met rolstoel of rollator. Bij de hoofdingang worden ook enkele parkeerplekken gereserveerd voor mindervaliden.

Om toegang te krijgen tot de aangepaste route, kunt u zich aanmelden via http://dvdb2014.eventbrite.nl. U krijgt dan een e-ticket toegestuurd dat u op de dag zelf moet meenemen. 

U komt toch ook?
A2 Actueel kondigt de Dag van de Bouw 2014 aan.
Wilt u weten hoe de Dag van de Bouw 2013 op bouwplaats Europaplein was, kijk dan onderste aflevering van A2 Actueel.