WERKEN AAN DE (SNEL)WEG

Meer weten?

De werkzaamheden tussen Oeslingerbaan en Europaplein gaan het hele jaar door. Meestal kan verkeer doorrijden, maar hinder is onvermijdelijk: niet alleen door versmalde rijbanen, maar ook door afsluitingen en omleidingen. We hebben de werkzaamheden daarom hier voor u op een rijtje gezet.

Voor bedrijven

Heeft u een bedrijf in één van de wijken rond afrit Oeslingerbaan? Heeft u een bedrijf in één van de wijken rond afrit Oeslingerbaan? Dan kunt u uw klanten en/of bezoekers op weg helpen met een flyer van de omleidingsroute. Vraag deze aan via de Servicelijn Maastricht Oost. Of download de flyer hier om deze op uw website te plaatsen. Liever een Engelstalige flyer? Klik dan hier.

Navigatie uit

Maakt u gebruik van een navigatiesysteem? Vergeet dan niet om dit uit te zetten zodra de borden dat aangeven. Want de verkeersituatie tussen Europaplein en Oeslingerbaan verandert voortdurend. Omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden.

NOG MAAR 4 DAGEN...

Geplaatst op 3 april 2014

en dan gaat afrit Randwyck/Oeslingerbaan (afrit 55) op de schop. Maandagochtend 7 april – vanaf 06.00 uur - sluiten we de afrit vier weken lang af voor alle verkeer. Tot vrijdag 2 mei leiden we verkeer om via afrit 56, de Köbbesweg (Gronsveld). Het AZM en MECC blijven via de omleidingsroute bereikbaar.
2014: werken aan nieuwe wegen
Het hoort bij de vijf grootste klussen van 2014: de nieuwe wegaansluitingen tussen Oeslingerbaan en Europaplein. Want om verkeer van en naar de toekomstige A2-tunnel bij Europaplein af te wikkelen, is een verbreding van de rijbanen tussen Oeslingerbaan en Europaplein nodig. Ter hoogte van de Oeslingerbaan rijdt verkeer sinds maandag 31 maart via de nieuwe, verlegde toerit naar de N2. Aan de overzijde van de N2, langs de rijbaan naar Luik, is de aanleg van een extra rijstrook in volle gang. En over 4 dagen gaat het werk een volgende fase in, met de opbouw van een nieuwe afrit.
Van één naar tweebaansweg
Het eerste deel van de afrit is nu een eenbaansweg, maar dat gaat veranderen. De afrit wordt tweebaans, van begin tot einde. Maar tijdens de werkzaamheden kan verkeer niet doorgaan, want een nieuw stukje weg opbouwen naast de bestaande afrit is niet mogelijk. Maandagochtend 7 april beginnen we vanaf 06.00 uur met de sloop van een deel van de afrit, waarna we stap voor stap de nieuwe afrit opbouwen. Vrijdagochtend 2 mei gaat afrit Randwyck/Oeslingerbaan om 06.00 uur weer open voor verkeer.
AZM, MECC en omgeving blijven bereikbaar
Tijdens de afsluiting van afrit Randwyck/Oeslingerbaan wordt verkeer omgeleid via afrit 56, de Köbbesweg (Gronsveld). Van daaruit gaat de omleiding verder naar de Hoge Weerd en Limburglaan. Gele borden langs de omleidingsroute wijzen automobilisten de weg naar het AZM en MECC. Download een flyer van de omleidings route hier of bekijk onze spot bij TV Maastricht.
Vragen en antwoorden
De werkzaamheden tussen Oeslingerbaan en Europaplein gaan het hele jaar door. Meestal kan verkeer doorgaan, maar hinder is onvermijdelijk: niet alleen door versmalde rijstroken, maar ook door afsluitingen en omleidingen. Klik hier voor vragen en antwoorden met betrekking tot de werkzaamheden tussen Oeslingerbaan en Europaplein.
Fotografie: Frans Senden