Foto's?

Natuurlijk hebben we ook foto's gemaakt. Niet alleen van de schilderklus, maar ook van het plaatsen van de kunstketelkeien in de vluchtheuvels bij de Scharnerweg. Bekijk het fotoboek hier.

KUNSTKETELKEIEN!

Geplaatst op 24 april 2014

Keien zijn het, de kinderen van de Kunstketel in Wittevrouwenveld. In november 2013 beschilderen ze al een keertje platen voor de Voltabrug. En nu kwamen we bij hen terecht met een héél ander verzoek. Want op de hoek van de Scharnerweg en Oranjeplein-Oost bevonden zich een paar kale  vluchtheuvels die leden van het A2-Buurtenplatform een doorn in het oog waren. “Kunnen jullie die niet opsieren, samen met de Kunstketel?”, wilden ze weten. En zo kwamen de Kunstketelkinderen opnieuw in beeld. Maar hoe laat je kinderen op een veilige manier een vluchtheuvel op een druk verkeerspunt opsieren? De oplossing kwam in de vorm van zwerfkeien, afkomstig uit de tunnelbouwkuip. De mannen van Avenue2 brachten de stenen naar het buurtpark in Wittevrouwenveld, waar ze keurig op een rijtje werden neergelegd. De Kunstketelkinderen gingen afgelopen woensdagmiddag met spuitbussen wegenverf aan de slag, Meer dan een uurtje hadden ze niet nodig om de zwerfkeien om te toveren tot heel persoonlijke kunstwerken. Manon Pachen, buurtopbouwwerker bij Trajekt, was helemaal in haar nopjes: “Ik ga jullie echt missen als die tunnel straks klaar is!”

Sinds vanochtend – donderdag 24 april – liggen de keien er, bij kruispunt Scharnerweg. En ze zijn niet over het hoofd te zien, óók niet als het donker is!

Fotografie: Huub Giesbertz