Poorten half uur eerder open. Binnen twee uur waren de eerste 2000 bezoekers binnen. Uiteindelijk 12000 gasten. 
Veel belangstelling voor hoogwerkers van Milcom.
Via het middentunnelkanaal naar de andere tunnelbuis.
En een versnapering voor de hele familie.

A2 Actueel

Heeft u zelf A2 Actueel gepresenteerd? Klik dan hier verder naar de filmpjes.

12.000 BEZOEKERS DAG VAN DE BOUW A2 MAASTRICHT

Geplaatst op 24 mei 2014

Vandaag vond in heel Nederland de Dag van de Bouw plaats. Ook project A2 Maastricht zette de bouwhekken open voor het grote publiek. 12.000 geïnteresseerden namen een kijkje achter de schermen van de A2-tunnel; de eerste tunnel met twee keer twee buizen boven elkaar voor auto- én vrachtverkeer in Europa.

Het is inmiddels de derde keer dat A2 Maastricht deelneemt aan het initiatief van Bouwend Nederland.  Na 5.500 bezoekers in 2011 en 8.500 in 2012, is 12.000 bezoekers een nieuw locaal record. Het toont aan dat A2 Maastricht veel belangstelling geniet in stad en regio. Vandaag voelde iedereen zich een beetje ‘bouwvakker’. 

Deze keer konden de bezoekers wandelen door een deel van de vier tunnelbuizen bij kruispunt Geusselt, ten noorden van stad. De route ging onder de Terblijterweg door. Er waren informatiestands waar uitleg werd gegeven. En buiten langs het bouwterrein stond groot materieel opgesteld. Wie durfde kon met een hoogwerker ‘de lucht in’.
Ook voor mindervaliden was een route uitgezet. Ruim 180 mensen en hun begeleiders maakten hier gebruik van. 

Een ploeg van meer dan 100 mensen van Avenue2, onderaannemers en projectbureau A2 Maastricht  hebben de bezoekers ontvangen. Van kantoormedewerkers tot uitvoerders, van EHBO’ers tot verkeersregelaars hebben de dag in goed banen geleid. De grootschalige activiteit is verder mede mogelijk gemaakt door de sponsoring van een 30-tal onderaannemers. 
Bent u niet op de Dag van de Bouw geweest, bekijk dan onderstaande timelaps. Onze collega Bjorn Vink heeft dit voor u vastgelegd!