Opgelet!

Het tijdelijk eenrichtingsverkeer bij het tunneltje Severenstraat is voorlopig opgeheven. De situatie wordt geregeld met verkeersregelaars. Verkeer vanuit beide richtingen kan weer gebruik maken van het tunneltje.

Severenstraat tunnel Severenstraat tunnel
Hoekerweg Hoekerweg

Meer werk...

In juni en juli vinden meerdere werkzaamheden in de omgeving plaats, met afsluitingen en omleidingen. Een overzicht vindt u hier. Let goed op de gele omleidingsborden en zet uw navigatie uit. Actuele reisinformatie? Kijk op www.maastrichtbereikbaar.nl.  

TIJDELIJK EENRICHTINGSVERKEER BIJ SEVERENSTRAAT EN HOEKERWEG

Bijgewekt op 23 juni 2014

Vanaf 16 juni worden de Hoekerweg en de Severenstraat tijdelijk eenrichtingsverkeer.

Severenstraat

Sinds de wegverlegging van de A2 en de A79 afgelopen mei, gebeurt er veel bij de nieuwe fiets- en voetgangersbrug de Groene Loper. Zo is het oude asfalt weg gefreesd en bouwen we laag voor laag een nieuwe wegfundering op. Dit moet ook wel, want naar verwachting kunnen (brom)fietsers en voetgangers al eind september van deze nieuwe brug gebruik maken.

Brug de Groene Loper open, Severentunnel dicht!
Op het moment dat de fiets- en voetgangersbrug de Groene Loper open gaat, sluiten we de Severentunnel af voor alle verkeer. Maar voordat we de tunnel afsluiten, voeren we al diverse werkzaamheden uit. Zo voorkomen we dat de tunnel langer dicht is dan nodig. Als eerste gaan we van maandag 16 juni t/m vrijdag 27 juni kabels en leidingen verleggen.

Gedurende deze twee weken geldt daarom tijdelijk eenrichtingsverkeer op de Severenstraat - tussen Stadionweg en Kasteel Erensteinstraat. Verkeer vanaf Nazareth richting Stadionweg/Amby kan doorrijden. Verkeer vanaf de Stadionweg/Amby richting Nazareth wordt omgeleid. Voor (brom)fietsers en voetgangers blijft de Severenstraat in beide richtingen bereikbaar.

Vanaf maandag 30 juni gaat de Ambyerweg tussen Amby en Rothem voor 4 weken dicht. Het tunneltje Severenstraat is dan gewoon bereikbaar.

Hoekerweg/Limmelderweg

De verbindingsweg naar industrieterrein Beatrixhaven loopt vanaf knooppunt
Kruisdonk tot aan de Hoekerweg. Om deze aansluiting bij de Hoekerweg - tussen Schoenerweg en het P+R-terrein Maastricht-Noord - te maken, zijn aanpassingen nodig. Een nieuw kruispunt zal op deze plek worden ingericht. Van 16 juni (07.00 uur) t/m 5 juli (07.00 uur) geldt daarom tijdelijk eenrichtingsverkeer op de Hoekerweg / Limmelderweg. Verkeer vanaf de Mariënwaard / Meerssenerweg naar Fregatweg / Beatrixhaven kan doorrijden. Verkeer vanaf de Fregatweg / Beatrixhaven naar Mariënwaard / Meerssenerweg wordt omgeleid. Voor (brom)fietsers en voetgangers blijft de Hoekerweg / Limmelderweg in beide richtingen bereikbaar. Kijk voor deze en andere omleidingen op de slimme kaart van Maastricht Bereikbaar.

Wat gaat gebeuren?
Zodra het eenrichtingsverkeer bij de Hoekerweg van kracht is, gaat Avenue2 aan de slag met het inrichten van de nieuwe kruising. Het werkgebied ligt tussen de Schoenerweg en de Beukenlaan. Hier wordt de Hoekerweg breder, omdat er in de nieuwe situatie meer rijstroken zijn.
Fotografie: Reen van Beek