TUNNELWERK ONDER DE SCHARNERWEGBRUG

Woningen en winkels bereikbaar!

De afsluiting van kruispunt Scharnerweg geldt tussen de N2/A2 en Gemeenteflat.  Omliggende straten blijven gewoon bereikbaar, maar oversteken van Wyckerpoort naar Scharn – en omgekeerd – is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk. Ook niet voor voetgangers en (brom)fietsers. Zowel Albert Heijn als het Lukoil-tankstation blijven
bereikbaar tijdens de werkzaamheden.
Tijdens de afsluiting van de Scharnerwegbrug gelden omleidingsroutes voor alle verkeer Tijdens de afsluiting van de Scharnerwegbrug gelden omleidingsroutes voor alle verkeer

OVER 3 DAGEN....

Geplaatst op 8 augustus 2014

maakt de Scharnerwegbrug plaats voor tunnelwerk: van maandagavond 11 augustus tot vrijdagochtend 26 september is de brug afgesloten voor alle oost-westverkeer. Oftewel: voor alle verkeer – ook voetgangers en (brom)fietsers – dat van Scharn naar Wyckerpoort gaat, of andersom. Verkeer op de N2/A2 ondervindt geen hinder door de afsluiting van de Scharnerwegbrug. Woningen, winkels en bedrijven blijven bereikbaar.
Verkeer op de N2/A2 ondervindt geen hinder door de afsluiting van de Scharnerwegbrug.
Van straatwerk naar uittrillen
Onder de Scharnerwegbrug is het betonwerk voor de onderste tunnelbuizen bijna afgerond. De komende weken werkt bouwer Avenue2 verder aan de wanden voor de bovenste tunnelbuizen, gevolgd door het tunneldak. Maar onder de Scharnerwegbrug kan het betonwerk voor het tunneldak niet doorgaan. Daar is de ruimte té krap. Maandagavond 11 augustus sluiten we daarom de Scharnerwegbrug vanaf 19.00 uur af voor alle verkeer. Van 20.00 tot 06.00 uur moet ook verkeer op de N2/A2 – richting Eindhoven rekening houden met een omleidingsroute. Dan plaatsen we barriers ter hoogte van de Scharnerwegbrug en realiseren we een zogenaamde 'werkuitvoeger' ter hoogte van de Regentesselaan. Via de werkuitvoeger kan bouwverkeer rechtstreeks van het bouwterrein naar de N2/A2 rijden. Kijk voor meer informatie over de omleidingsroute op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar.

Dinsdag 12 augustus gaat het tunnelwerk bij kruispunt Scharnerweg in volle vaart door, van straatwerk naar vlechtwerk tot en met betonstort. Als het beton is uitgehard, vullen we grond aan tussen bouwkuip- en tunnelwanden én bovenop het tunneldak. Dan kan de laatste grote hinderklus bij kruispunt Scharnerweg beginnen: het uittrillen van damwandplanken.
Omleidingen voor alle oost-westverkeer
Maandag 11 augustus sluiten we de Scharnerwegbrug om 19.00 uur af, tussen Gemeenteflat en N2/A2. Ook de Scharnerweg tussen N2 en Koningsplein-West wordt afgesloten. Verkeer kan hier immers niet meer doorrijden richting kruispunt. Winkels, scholen en bedrijven aan en rond de Scharnerweg blijven voortdurend bereikbaar. Zeven weken lang - tot vrijdagochtend 26 september, 06.00 uur - blijft het kruispunt afgesloten voor alle verkeer, ook voor voetgangers en (brom)fietsers. Lees hier meer over verkeersmaatregelen en omleidingsroutes.

Meer weten?

Woont u in de directe omgeving? Of wilt u weten welke omleidingsroute u tijdens de afsluiting moet nemen naar uw school of vaste winkeladres? En wat gebeurt er met de andere tijdelijke bruggen die de tunnelbouwkuip kruisen? Wij hebben de werkzaamheden - maar ook vragen en antwoorden - rondom de Scharnerwegbrug voor u op een rijtje gezet. Klik hier voor meer informatie.
Fotografie: Reen van Beek