TUNNELWERK ONDER DE SCHARNERWEGBRUG

Woningen en winkels bereikbaar!

De afsluiting van kruispunt Scharnerweg geldt tussen de N2/A2 en Gemeenteflat.  Omliggende straten blijven gewoon bereikbaar, maar oversteken van Wyckerpoort naar Scharn – en omgekeerd – is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk. Ook niet voor voetgangers en (brom)fietsers. Zowel Albert Heijn als het Lukoil-tankstation blijven
bereikbaar tijdens de werkzaamheden.
Tijdens de afsluiting van de Scharnerwegbrug gelden omleidingsroutes voor alle verkeer Tijdens de afsluiting van de Scharnerwegbrug gelden omleidingsroutes voor alle verkeer

MORGEN IS HET ZOVER!

Geplaatst op 10 augustus 2014

Morgenavond sluiten we de Scharnerwegbrug om 19. 00 uur af om ruimte vrij te maken voor tunnelwerk. Tot vrijdag 26 september moet alle verkeer – ook voetgangers en (brom)fietsers – tussen Scharn en Wyckerpoort rekening houden met omleidingen. Woningen, winkels en bedrijven blijven bereikbaar.
Verkeer op de N2/A2 ondervindt geen hinder door de afsluiting van de Scharnerwegbrug.
Ruimte voor het tunneldak
Onder de Scharnerwegbrug is het betonwerk voor de onderste tunnelbuizen bijna afgerond. De komende weken werkt bouwer Avenue2 verder aan de wanden voor de bovenste tunnelbuizen, gevolgd door het tunneldak. Maar onder de Scharnerwegbrug kan het betonwerk voor het tunneldak niet doorgaan. Daar is de ruimte té krap. Morgenavond - 11 augustus - sluiten we daarom de Scharnerwegbrug vanaf 19.00 uur af voor alle verkeer. Dan gaat het tunnelwerk bij kruispunt Scharnerweg in volle vaart door, van vlechtwerk tot en met betonstort. Als het beton is uitgehard, vullen we grond aan tussen bouwkuip- en tunnelwanden én bovenop het tunneldak. Dan kan de laatste grote hinderklus bij kruispunt Scharnerweg beginnen: het uittrillen van damwandplanken.
Omleidingen voor alle oost-westverkeer
Morgenavond sluiten we de Scharnerwegbrug om 19.00 uur af, tussen Gemeenteflat en N2/A2. Ook de Scharnerweg tussen N2 en Koningsplein-West wordt afgesloten. Verkeer kan hier immers niet meer doorrijden richting kruispunt. Winkels, scholen en bedrijven aan en rond de Scharnerweg blijven voortdurend bereikbaar. Zeven weken lang - tot vrijdagochtend 26 september, 06.00 uur - blijft het kruispunt tussen Gemeenteflat en N2/A2 afgesloten voor alle verkeer, ook voor voetgangers en (brom)fietsers. Lees hier meer over verkeersmaatregelen en omleidingsroutes.

Meer weten?

Woont u in de directe omgeving? Of wilt u weten welke omleidingsroute u tijdens de afsluiting moet nemen naar uw school of vaste winkeladres? En wat gebeurt er met de andere tijdelijke bruggen die de tunnelbouwkuip kruisen? Wij hebben de werkzaamheden - maar ook vragen en antwoorden - rondom de Scharnerwegbrug voor u op een rijtje gezet. Klik hier voor meer informatie.
Fotografie: Reen van Beek