BOUW KUNSTWERKEN VIADUCTWEG

Doorrijden zonder stoppen

Bij het kruispunt Meerssenerweg-Viaductweg herrijzen twee nieuwe viaducten:

  • Kunstwerk Viaductweg-Noord: voor verkeer vanaf de A2 uit het noorden richting centrum Maastricht
  • Kunstwerk Viaductweg-Zuid: voor verkeer van centrum Maastricht naar A2 richting noorden (Eindhoven).

Dankzij de nieuwe viaducten hoeft u straks niet meer te stoppen voor het verkeerslicht.

Wat gaat er nog gebeuren?

De komende maanden gaat er veel veranderen bij kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg. Zo verleggen we dit najaar het kruispunt om plaats te maken voor de bouw van het zuidelijke viaduct én wordt het noordelijke viaduct in gebruik genomen. Wilt u hierover meer weten, klik dan verder. Lees meer.

VERANDERINGEN VOOR LANGZAAM VERKEER BIJ VIADUCTWEG

Geplaatst op 11 augustus 2014

In juni lieten de mannen van team Kunstwerken het brugdek van het noordelijke viaduct aan de Viaductweg afzakken naar de juiste plek. Vanaf maandag 18 augustus wordt het werk hier weer hervat. Tegelijkertijd worden ook al de eerste voorbereidingen getroffen voor het tweede viaduct, aan de zuidzijde van de Viaductweg. Die hebben vooral te maken met het vrijmaken en inrichten van het werkterrein.

Om ruimte te maken voor de bouw van het zuidelijke viaduct, moet een deel van het verkeer opnieuw een stukje opschuiven. Dit keer naar de noordkant van de Viaductweg. In de avond en nacht van maandag 18 op dinsdag 19 augustus wordt daarvoor de wegmarkering aangepast. Verkeer kan gewoon doorrijden, maar automobilisten richting de A2 moeten tussen 20.00 en 06.00 uur rekening houden met een rijstrookafzetting. Let wel: de werkzaamheden zijn weersafhankelijk. Als reservedatum geldt de avond en nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 augustus.

Nieuwe situatie voor langzaam verkeer
De veranderingen zijn groter voor (brom)fietsers en voetgangers. Want ook het fietspad aan de zuidzijde van de Viaductweg moet plaats maken voor de bouw van het zuidelijke viaduct. Concreet betekent dit dat het bestaande, dubbelzijdige fietspad aan de zuidzijde van de Viaductweg wordt afgesloten vanaf maandag 18 augustus 07.00 uur. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen hier dan geen gebruik meer van maken en worden omgeleid naar de nieuwe route aan de noordkant van de Viaductweg. Ook aan deze zijde geldt een dubbelzijdig fietspad. De nieuwe situatie geldt tot medio 2015. 

auto

Volg de omleidingen vanaf 18/8


Voor (brom)fietsers en voetgangers gelden vanaf 18 augustus 2014 de volgende routes:

  • van Wyckerpoort richting Noorderbrug: via fietstunneltje Geusselt oversteken naar Nazareth, Kasteel Bleienbleekstraat, Meerssenerweg oversteken en verder het fietspad volgen.
  • van Nazareth richting Noorderbrug: oversteken via het fietstunneltje Geusselt naar Wyckerpoort hoeft niet meer. U kunt vanaf de Meerssenerweg meteen afslaan naar het fietspad. 
  • van Noorderbrug richting Nazareth of Wyckerpoort: fietspad aan noordkant Viaductweg volgen en oversteken bij de Meerssenerweg. Voor Wyckerpoort: verder via Kasteel Bleienbeekstraat en het fietstunneltje Geusselt.

Let goed op de gele borden. Ze wijzen u de juiste weg!

Fotografie: Peter Wijnands