WERK AAN DE (SNEL)WEG

Meer weten?

De nieuwe fundering van de oostelijke rijbaan heeft in de zomervakantie de kans gekregen om de juiste stevigheid te krijgen De nieuwe fundering van de oostelijke rijbaan heeft in de zomervakantie de kans gekregen om de juiste stevigheid te krijgen

Plannen = passen & meten

Alle werkzaamheden voor  A2 Maastricht worden vooraf zorgvuldig voorbereid. Maar in de praktijk blijft het passen en meten. Zo kunnen bijvoorbeeld weersomstandigheden het werk
vertragen. Ook de ondergrond kan een spelbreker zijn, waardoor er méér tijd nodig is voor werkzaamheden. Daarom zijn data en tijdstippen altijd bij benadering. Via onze website, Voortgangsberichten en de Ster houden we u op de hoogte. Of volg ons op Twitter voor de meest actuele informatie. U vindt ons op A2_Maastricht.
Verkeer rijdt nu door via de westelijke rijbaan... Verkeer rijdt nu door via de westelijke rijbaan...
...maar in het najaar schuiven we verkeer opnieuw op: naar de oostelijke rijbaan ...maar in het najaar schuiven we verkeer opnieuw op: naar de oostelijke rijbaan

WEEKEND(EN)WERK TUSSEN GRONSVELD EN EUROPAPLEIN

Geplaatst op 24 juli 2014

Sinds afgelopen mei werkt bouwer Avenue2 tussen de Oeslingerbaan en Joseph Bechlaan aan het verbreden van de oostelijke rijbaan. Inmiddels is hard aan de weg getimmerd en ligt er een heel nieuwe wegfundering. In de bouwvak heeft deze een tijdje kunnen rusten om de juiste sterkte te bereiken. Maar nu gaat het wegwerk in volle vaart door. De meeste werkzaamheden vinden doordeweeks plaats, maar let op: er staat ook weekendwerk op stapel.

Tussen Gronsveld en Oeslingerbaan
Onder het wegdek van de A2 – ter hoogte van de Oeslingerbaan – brengen we nieuwe mantel- en rioolbuizen aan. Daarvoor is een afsluiting van de A2-rijbanen nodig: de rijbaan richting Eindhoven is als eerste aan de beurt, daarna gaat het werk verder onder de rijbaan richting Luik. Verkeer moet het hele weekend rekening houden met afsluitingen en omleidingen tussen Gronsveld en Oeslingerbaan.

auto

Verkeershinder vrijdagavond 5 tot en met maandagochtend 8 september 2014


Vrijdag 5 en zaterdag 6 september: rijbaan richting Eindhoven:
Rijbaan tussen afrit 56 (Gronsveld) en afrit 55 (Oeslingerbaan) afgesloten van vrijdag 5 september, 20.00 uur tot zaterdag 6 september, 23.59 uur. Ter hoogte van afrit 56 leiden we verkeer via de Rijksweg om naar toerit Oeslingerbaan.

Zondag 7 en maandag 8 september, rijbaan richting Luik:
Rijbaan tussen afrit 55 (Oeslingerbaan) en afrit 56 (Gronsveld) afgesloten van zondag 7 september, 00.00 uur tot maandag 8 september, 06.00 uur. Verkeer wordt via afrit Oeslingerbaan en de Molensingel omgeleid naar toerit 56 (Gronsveld).

* Let op: datum en tijdstippen zijn afhankelijk van weersomstandigheden en voortgang van de werkzaamheden. Daarom geldt het weekend van vrijdag 12 tot en met maandag 15 september als reserveweekend.
Tussen John F. Kennedysingel en Oeslingerbaan: najaar 2014
In de loop van komend najaar schuift verkeer tussen Europaplein en Oeslingerbaan opnieuw op: van de westelijke naar oostelijke rijbaan. Zo maakt bouwer Avenue2 ruimte vrij om nieuwe rijbanen tussen tunnelmonden en Joseph Bechlaan aan te leggen. Maar vóórdat verkeer kan opschuiven, moet er eerst grond- en asfaltwerk worden uitgevoerd op de A2-rijbanen tussen Joseph Bechlaan en tunnelmonden. Dan moet verkeer in beide rijrichtingen opnieuw een weekend lang rekening houden met hinder door rijstrookafsluitingen en omleidingen. Via onze website, Voortgangsberichten en de Ster houden we u voortdurend op de hoogte! 
Fotografie: Peter Wijnands en Frans Senden