WITTEVROUWENVELD

Voordat de bouw van de A2-tunnel van start ging, werden op tal van plekken kabels, leidingen en riolering verlegd. Voordat de bouw van de A2-tunnel van start ging, werden op tal van plekken kabels, leidingen en riolering verlegd.

Bereikbaarheid

Woningen en winkels zijn steeds bereikbaar. De Voltastraat en het Voltaplein blijven toegankelijk. Dat geldt ook voor de Schepen Helgersstraat. Houdt u er wel rekening mee dat het milieuperron aan de Burgemeester van Oppenstraat in de periode van 18 tot en met 26 september beperkt bereikbaar is. U kunt uw afval aanbieden bij het milieuperron aan de Scharnerweg of Dr. Schaepmanstraat.

AFSLUITING BURGEMEESTER VAN OPPENSTRAAT TUSSEN VOLTASTRAAT EN SCHEPEN HELGERSSTRAAT

Geplaatst op 3 september 2014

Van 18 september tot en met 26 september is de Burgemeester van Oppenstraat tussen de Schepen Helgersstraat en Voltastraat afgesloten in verband met het vervangen van de klinkerbestrating. 

Vervangen klinkerbestrating
Voordat de bouw van de A2-tunnel van start ging, heeft bouwer Avenue2 op tal van plekken riolering, kabels en leidingen verlegd. Zo ook in een deel van Wittevrouwenveld. Onder andere bij de Burgemeester van Oppenstraat tussen het speeltuintje en de Voltastraat is halverwege 2012 een nieuw riool aangelegd. De oorspronkelijke gele bakstenen klinkers zijn toen door Avenue2 afgevoerd en bij het herbestraten vervangen door andere stenen. Een vergissing, zo bleek al snel. Want de gemeente Maastricht wilde de oorspronkelijke gele klinkerbestrating behouden. En ook voor sommige omwonenden waren de teruggelegde, afwijkende stenen een doorn in het oog. Daarom is afgesproken de klinkers op termijn te vervangen door klinkers die meer gelijkenis vertonen.

Wanneer?
Het vervangen van de klinkers bij het zuidelijke deel van de Burgemeester van Oppenstraat gebeurt van donderdag 18 september tot en met vrijdag 26 september. Deze planning is afgestemd op het werk bij de Scharnerweg. De klinkers die vrijkomen bij de Burgemeester van Oppenstraat worden hergebruikt bij het dichtstraten van de Scharnerwegkruising. Hier krijgen ze een tijdelijk plekje. Want pas na ingebruikname van de tunnel eind 2016, volgt de definitieve inrichting van de Scharnerwegkruising. Werktijden zijn van 07.00 tot 17.00 uur. Als dat nodig is, wordt langer doorgewerkt.


auto

Afsluiting: van 18 t/m 26 september


Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, is de Burgemeester van Oppenstraat tussen Voltastraat en Schepen Helgersstraat van 18 september 07.00 uur tot en met 26 september 17.00 uur afgesloten. Ook parkeren is hier dan niet mogelijk. Parkeren kan in de wijk.

Verkeer wordt omgeleid via gele borden. De omleiding loopt - in beide richtingen - via de Voltastraat, Burgemeester van Akenstraat, Burgemeester Hennequinstraat en Burgemeester Pijlsstraat naar de Burgemeester van Oppenstraat. Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen wel door over stoep.  Kijk voor actuele reisinformatie op www.maastrichtbereikbaar.nl.  
Fotografie: Reen van Beek