TUNNELWERK

Hergebruik

De klinkers die we gebruiken voor het straatwerk bij kruispunt Scharnerweg zijn afkomstig uit de Burgemeester van Oppenstraat. Daar vervangen we – tussen de Schepen Helgerstraat en Voltastraat –  de klinkerbestrating. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, is de Burgemeester van Oppenstraat tussen Voltastraat en Schepen Helgersstraat van 18 september 07.00 uur tot en met 26 september 17.00 uur afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via gele borden. Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen wel door over stoep. Lees hier meer over het straatwerk in de Burgemeester van Oppenstraat.

Afterparty!

In mei 2013 vierden we de komst van de Scharnerwegbrug met een ontbijtje, nog vóórdat de brug openging voor verkeer. Deze keer kiezen we voor een afterparty: een feestje nadat kruispunt Scharnerweg weer open is. Vrijdagmiddag 26 september is het zover: van 16.00 tot 17.00 uur bent u van harte welkom op het parkeerterrein bij Albert Heijn. Resto VanHarte zorgt voor hapjes, Albert Heijn voor drankjes. Uiterlijk om 17.00 uur eindigt het feestje, zodat iedereen op tijd naar huis kan gaan. Bent u er ook bij? Kom dan wel op tijd want op = op!

Van 6 naar drie bruggen

In het najaar 2014 verdwijnen nog twee tijdelijke bruggen. De Bauduinstraatbrug is als eerste aan de beurt, naar verwachting medio oktober. Maar niet voordat een gelijkvloerse oversteek voor voetgangers en (brom)fietsers in deze buurt weer is hersteld. De Voltabrug is als laatste aan de beurt, naar verwachting vanaf half november. Dan is de oversteek tussen Voltastraat en Professor Cobbenhagenstraat opnieuw voor langere tijd afgesloten. Wilt u meer weten over de tijdelijke bruggen voor A2 Maastricht? Klik dan hier.

NOG 9 DAGEN...

Geplaatst op woensdag 17 september 2014

En dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle verkeer tussen Scharn en Wyckerpoort. Zes weken geleden moest de tijdelijke Scharnerwegbrug plaats maken voor tunnelwerk. Maar het tunnelwerk bij kruispunt Scharnerweg zit erop. Team Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW) heeft nu ruim baan voor de aanleg en opbouw van een nieuw – nog altijd tijdelijk – kruispunt.
Van grond- naar straatwerk
De mannen van team GWW moeten nog flink aan de bak. Dat begint met de opbouw van een nieuwe wegfundering bovenop de tunneldaken bij kruispunt Scharnerweg. Daarna volgt de bestrating, die deze keer niet alleen maar uit asfalt bestaat. Want voor de randen van de bouwkuip – waar kort geleden damwandplanken werden uitgetrild -  gebruiken we klinkers. In de voormalige sleuven van de bouwkuip heeft de grond namelijk nog even tijd nodig om helemaal tot rust te komen. Door hier klinkers aan te brengen kunnen we eventuele verzakkingen in de bestrating snel en makkelijk herstellen.
Let op: overstekend bouwverkeer
Ook de bouwweg - tussen Nassaulaan en Geusselt - nemen we na openstelling van het kruispunt weer in gebruik. Dat betekent dat ter hoogte van de Gemeenteflat en Oranjeplein weer een extra verkeerslicht staat. Om normaal verkeer zo min mogelijk te hinderen krijgt bouwverkeer gelijktijdig met verkeer.
Nachtwerk
In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 september zetten we de puntjes op de i. Van 20.00 tot 06.00 uur is de N2-rijbaan richting Eindhoven – en oprit Akersteenweg – afgesloten voor verkeer. Kijk voor actuele reisinformatie en omleidingsroutes op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar.
Rechtdoor oversteken
De verkeerssituatie wijzigt niet na openstelling van kruispunt Scharnerweg. Sinds 29 juni 2012 mag verkeer niet meer van en naar de N2 afslaan. Heeft u een verouderd navigatiesysteem? Dan is het advies om de navigatie uit te zetten en goed te letten op de verkeersborden.
In mei 2013 vierden we de komst van de verkeersbrug met een ontbijtje. We nemen afscheid met een afterparty! In mei 2013 vierden we de komst van de verkeersbrug met een ontbijtje. We nemen afscheid met een afterparty!
Van kruispunt naar rotonde
Kruispunt Scharnerweg wordt nog één keer onder handen genomen, maar pas ná ingebruikname van de A2-tunnel. Dan volgt de definitieve inrichting en verandert kruispunt Scharnerweg in een rotonde.
Laatste fase tunnelwerk: trillen
In de omgeving van kruispunt Scharnerweg is het tunnelwerk in de laatste fase aangekomen, met het uittrillen van damwandplanken. Vanaf kruispunt Scharnerweg tot aan de Regentesselaan – en weer terug – trillen we tot medio oktober damwandplanken uit. Eind 2014/begin 2015 komen we hier nog één keer terug om ook de damwandplanken tussen Gemeenteflat en wanden-dakconstructie uit te trillen.
Fotografie: Reen van Beek en Bert Janssen