GEUSSELT

Meerssenerweg / Viaductweg

Wist u dat...

het niet de eerste keer is dat het kruispunt verschuift? In het najaar van 2013 verschoof de kruising voor de eerste keer. Toentertijd naar het zuiden om plaats te maken voor kunstwerk Viaductweg Noord.
Nachtelijke werkzaamheden tijdens de eerste verschuiving van het kruispunt. Nachtelijke werkzaamheden tijdens de eerste verschuiving van het kruispunt.

KRUISPUNT MEERSSENERWEG / VIADUCTWEG SCHUIFT WEER OP!

Geplaatst op 19 september 2014

De bouw van de A2-tunnel is in volle gang. Om de doorstroming van het verkeer te bevorderen, passen we ook kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg aan. De eerstvolgende stap naar de toekomstige situatie is het verschuiven van het kruispunt richting noorden. Met als doel: ruimte maken voor de bouw van kunstwerk Viaductweg Zuid, die in de toekomst de directe verbinding vormt tussen de Centrum Maastricht en de A2.
 
Wat gaat er gebeuren?
In het weekend van vrijdag 17 tot maandag 20 oktober werken we dag én nacht om het kruispunt op te schuiven. Aan de inrichting van het kruispunt verandert echter niks: het aantal rijstroken en de rijrichtingen blijven gelijk aan de huidige situatie. Tijdens het weekendwerk ontstaat verkeershinder, vanwege rijstrookafzettingen en wegafsluitingen.
 
Let op: of het werk doorgaat, is niet alleen afhankelijk van het weer, maar ook van de voortgang van de voorbereidende werkzaamheden. Als reserveweekend geldt daarom het weekend van vrijdag 24 tot maandag 27 oktober.
 
Bouw kunstwerk Viaductweg Zuid
Doordat het hele kruispunt richting het noorden verschuift, ontstaat ruimte voor de bouw van kunstwerk Viaductweg Zuid. Na de verlegging van de kruising beginnen we met het vrijmaken van het oude stukje Viaductweg, aan de kant van Wyckerpoort-Noord. Vervolgens brengen we vanaf eind oktober de funderingen aan voor de steunpunten en trillen we stalen damwandplanken in de grond voor de op- en afrit van het viaduct.  Daarna volgt de bouw van de steunpunten en het brugdek.

 
Locatie van de beide viaducten. Locatie van de beide viaducten.
De toekomstige rijrichtingen. De toekomstige rijrichtingen.
Fotografie: Jean-Pierre Menten en Bert Janssen