WERK AAN DE WEG

Ga direct naar

Wat is er gebeurd?

Tijdens het uittrillen van damwandplanken zijn trillingen niet alleen boven-, maar ook ondergronds merkbaar. Meestal levert dat geen problemen op, maar soms zijn kleine verschuivingen in de ondergrond mogelijk. Dat is met name vervelend onder asfalt, dat dan mee schuift. Zo kan een scheur in het wegdek ontstaan.

Van afsluiting naar openstelling

De afsluiting van de rijbaan richting Eindhoven was al gepland: vanavond en vannacht zetten we immers ook de puntjes op de i bij kruispunt Scharnerweg. Morgenvroeg kan niet alleen verkeer richting Eindhoven weer gewoon doorgaan, maar is ook kruispunt Scharnerweg weer open voor alle verkeer van Scharn naar Wyckerpoort en andersom!

RIJBAAN RICHTING EINDHOVEN WEER OPEN VOOR VERKEER

Update vrijdag 26 september

Na een nacht lang hard doorwerken, is het asfaltwerk in de vroege ochtenduren afgerond. Sinds vrijdagochtend 26 september - 06.00 uur - kan verkeer naar Eindhoven weer gewoon doorrijden.
Automobilisten op de N2 richting Eindhoven hebben het al gemerkt: tussen Europaplein en kruispunt Scharnerweg is één rijstrook afgesloten. In het wegdek - direct naast de bouwkuip - is namelijk een scheur ontstaan die is veroorzaakt door het uittrillen van damwandplanken. Om de veiligheid van weggebruikers te garanderen, is het beschadigde wegdeel afgesloten voor verkeer. Vanavond en vannacht repareren we het wegdek, zodat verkeer morgen weer gewoon door kan gaan.
Trillen, frezen en asfalteren
Vanavond trillen we door tot in de avonduren, totdat we het beschadigde wegdeel zijn gepasseerd. Daarna start het werk aan de weg en repareren we het asfalt. Het streven is om dit uiterlijk om 08.00 uur af te ronden
Monitoren
Tijdens het trillen nemen we alle mogelijke voorzorgsmaatregelen. Van het aanvullen van grond rondom de damwanden tot en met het aanpassen van de trilmethode. Toch kunnen we niet uitsluiten dat er bijvoorbeeld scheuren in het asfalt ontstaan. Daarom monitoren we de omgeving voortdurend en trekken we aan de bel als dat nodig is.
Hinder
Omwonenden
Omdat wordt gewerkt met machines, kunnen omwonenden geluidsoverlast ervaren. Dat geldt met name tijdens het tril- en freeswerk. Om veiligheidsredenen is het daarnaast verplicht dat vrachtwagens bij het achteruitrijden een voortdurend geluidssignaal afgeven. Met name in de late uren kan die ‘achteruitrijdpiep’ hinderlijk zijn.
Verkeer
Automobilisten op de N2 richting Eindhoven moeten tot vrijdagochtend 26 september rekening houden met afsluitingen en omleidingen. Naar verwachting kan verkeer omstreeks 08.00 uur weer gewoon doorgaan. Gaat u de weg op? Kijk dan hieronder voor meer informatie over de verkeersmaatregelen.

auto

Verkeersmaatregelen


Overdag: rijstrookafzetting
Sinds vanochtend is één rijstrook  van de N2 – richting Eindhoven – tussen Europaplein en kruispunt Scharnerweg  afgesloten. Verkeer kan doorgaan, maar moet rekening houden met extra reistijd.

Vanavond en vannacht: rijbaanafsluiting
Van 19.00 tot circa 08.00 uur zijn de rijbaan richting Eindhoven  en oprit Akersteenweg afgesloten tussen Europaplein en kruispunt Geusselt. Verkeer wordt omgeleid via de Akersteenweg, Vijverdalseweg en Terblijterweg.
Wilt u weten wanneer de werkzaamheden zijn afgerond? Volg ons dan via Twitter. U vindt ons op @A2_Maastricht.
Fotografie: Huub Giesbertz