GEUSSELT

Meerssenerweg / Viaductweg

Treinkaartje voor 2 euro

Tijdens het weekendwerk zetten Maastricht Bereikbaar en Veolia een speciaal treinkaartje in. Voor 2 euro koopt u een retourtje, waarmee u op zaterdag 18 en zondag 19 oktober 2014 in de treinen van Veolia kunt reizen tussen Maastricht-Randwyck en Kerkrade-Centrum.

Vanaf vrijdag 10 oktober is het 2 euro-treinkaartje te koop bij bloemenshop Van der Weijden op het centraal station in Maastricht en bij het servicepunt van Veolia op het station in Heerlen.

Openbaar vervoer

Busverkeer (lijn 2 en 59) ondervindt hinder door de werkzaamheden op en rond het kruispunt. Kijk op de website van Veolia Transport voor meer informatie.

VERLEGGEN KRUISPUNT GAAT DOOR!

Dit weekend, vanaf vanavond 19.00 uur t/m maandagochtend 07.00 uur, schuift kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg op richting het noorden. Hierdoor komt er ruimte vrij voor de bouw van het zuidelijke kunstwerk.
 
Bouwer Avenue2 werkt het hele weekend door, dag én nacht.
Dat betekent dat omwonenden ook dag en nacht hinder kunnen ondervinden. De ervaring leert dat vooral het opbreken van asfalt veel geluidshinder oplevert. Voor het verdichten van grond zetten we een trilwals in, waardoor trillingen kunnen ontstaan. Gedurende de avond en nacht richten we de bouwlampen zoveel mogelijk op het werk zelf. De werkzaamheden zijn dus vergelijkbaar met de wegverlegging in het najaar van 2013

Verkeersmaatregelen tijdens weekend
Tijdens het weekendwerk blijven woningen, winkels en bedrijven altijd bereikbaar. Wel moeten automobilisten vanaf vrijdagavond tot en met maandagochtend rekening houden met verkeersmaatregelen. Zo is de Meerssenerweg  – tussen de Kolonel Millerstraat en de Kasteel Bleienbeekstraat – het hele weekend afgesloten voor verkeer. De Viaductweg is alléén overdag tussen 07.00 en 19.00 opengesteld. Verkeer wordt omgeleid via de gele verwijzingsborden langs de weg. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen tijdens het weekend via de bestaande route wel door gaan. Kijk voor actuele verkeersinformatie en omleidingsroutes op de website van Maastricht Bereikbaar.
Kruispunt verlegt en dan?
Na de verlegging beginnen we met het vrijmaken van het oude stukje Viaductweg, aan de kant van Wyckerpoort-Noord en brengen we vanaf eind oktober de funderingen aan voor de steunpunten van het kunstwerk. Vanaf maandag 27 oktober gaan we 3,5 weken lang stalen damwandplanken intrillen. De stalen damwandplanken maken onderdeel uit van de op- en afrit naar het brugdek en blijven achter in grond. Daarna volgt de bouw van de steunpunten en het brugdek.
Fotografie: Bert Janssen, Peter Wijnands