TUNNELWERK

2015: verder met tunnelwerk

In het nieuwe jaar gaat het tunnelwerk onder de Voltabrug verder. Maandagavond 5 januari sluiten we de Voltabrug af, om twee dagen later de brugdekken opnieuw uit te hijsen. Deze keer is de hijsklus definitief, want de Voltabrug komt nooit meer terug. De laatste resten tunnelwerk gaan dan meteen door: aanvullen op en rond de tunnelbuizen en uittrillen van damwandplanken. Daarna zijn de mannen van team GWW (Grond, Weg- en Waterbouw)
aan zet, met de opbouw van een nieuwe wegfundering en aanbrengen van klinkerbestrating.

Let op: strakke planning

Plannen is voortdurend passen en meten. Dat geldt ook voor het werk rondom de Voltabrug. En in de wintermaanden is de planning extra strak, want bij vriesweer kan het werk vertraging oplopen. Dat geldt met name voor het straatwerk. We houden u op de hoogte!

KERSTVAKANTIE VOOR VOLTABRUG

Geplaatst op 8 december 2014

Het is nog maar kort geleden dat de Voltabrug dichtging, maar in afgelopen weken hebben de tunnelbouwers van Avenue2 hard doorgewerkt. Het tunneldak van moot 69 werd een week geleden gestort, het tweede tunneldak – moot 68 – is vandaag aan de beurt. De tunneldaken krijgen nu nog een week de tijd om uit te harden, want vanaf vrijdagmiddag 12 december is de Voltabrug – tijdelijk - weer open voor alle verkeer van Wittevrouwenveld naar Wyckerpoort-Noord en andersom.
Inhijsen
Donderdag 11 december hijsen we de vier brugdekken weer op hun plek. De hijsklus begint al vroeg in de ochtend: omstreeks 07.30 uur. Maar de Voltabrug is dan nog niet meteen open voor verkeer, want eerst moet bouwer Avenue2 de brug weer aansluiten op de bestaande wegdekken, bij de Voltastraat en N2. In de avond en nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 december – van 20.00 tot 06.00 uur – zetten we de puntjes op de i. Verkeer richting Eindhoven moet dan rekening houden met een rijbaanafsluiting tussen Europaplein en Geusselt én oprit Akersteenweg.
Op donderdag 20 november hesen we de dekken van de Voltabrug uit. Nu leggen we de dekken weer op hun plek, zodat de Voltabrug tijdens de kerstvakantie gewoon open is voor alle verkeer Op donderdag 20 november hesen we de dekken van de Voltabrug uit. Nu leggen we de dekken weer op hun plek, zodat de Voltabrug tijdens de kerstvakantie gewoon open is voor alle verkeer
Ruimte voor laatste tunneldak
De Voltabrug gaat in de loop van vrijdagmiddag 12 december open, uiterlijk omstreeks 18.00 uur. Dat is een paar uur later dan gepland, want op vrijdag 12 december storten we bij moot 67 (tegenover de Lourdeskerk) het allerlaatste tunneldak. De betonmixers rijden gedurende de dag af en aan via de bouwkuip bij Geusselt en steken – achteruitrijdend – de Voltabrug over. Om verkeer op de Voltabrug niet in gevaar te brengen, blijft de brug afgesloten totdat de betonstort is afgerond.
Fotografie: Reen van Beek