GEUSSELT

Fotoboek

Wilt u foto's bekijken van het asfalteren? Klik dan hier.

Let op

Woensdag 17 december 2014 heeft bouwer Avenue2 asfalt op de Wielerbaan aangebracht. Hierdoor is het pad iets hoger geworden. Gebruikers van het pad moeten dan ook opletten met dit hoogteverschil.

ASFALT VOOR WIELERBAAN

Gewijzigd op 08 januari 2015

Sinds vrijdag 26 september is de Wielerbaan open voor voetgangers en (brom)fietsers. De brug is een belangrijke verbinding tussen Geusseltpark en Nazareth, zeker nu de Severentunnel voor lange tijd is afgesloten. Maar sinds openstelling komen geregeld meldingen binnen van gebruikers over de halfverharding die op de brug is aangebracht. Met name als het slecht weer is, levert de gele verharding veel overlast op door spetters op kleding en (brom)fietsen.
Na lang wikken en wegen is toch besloten asfalt aan te brengen, omdat de Wielerbaan de omleidingsroute is van (brom)fietsers en voetgangers nu de Severentunnel dicht is. Maar let op, dit betekent niet dat het asfalt blijft liggen. Zodra de Wielerbaan definitief wordt ingericht, verdwijnt het asfalt weer en brengen we de definitieve halfverharding aan.

Tijdelijk asfalt

Woensdag 17 december was het zover. Het 's morgens konden voetgangers en (brom)fietsers door, maar moesten wel rekening houden met kleine obstakels. Rond 11.30 uur sloten we de Wielerbaan in beide richtingen af. Dit betekende dat gedurende enkele uren (brom)fietsers en voetgangers een omweg moesten maken via de Ambyerweg of de Professor Quixstraat. In de loop van de middag - toen het asfalt was afgekoeld - ging de Wielerbaan weer open.

auto

Fiets- en voetpad enkele uren afgesloten


Door de asfalteringswerkzaamheden is het fietspad enkele uren afgesloten geweest. Dit zou tussen 08.30 uur en 12.30 uur zijn geweest. Door problemen met de levering van het asfalt, werd dit 11.30 uur tot 15.30 uur. 

Waarom is het asfalt tijdelijk?

Om ervoor te zorgen dat bovengronds ook écht een parkachtige sfeer ontstaat, voeren we een brede strook voor langzaam verkeer uit in een zogenaamde halfverharding. Daarvoor zijn verschillende mengsels beschikbaar. Bij het grasveld aan de voorkant van het Geusseltstadion is een proefstrook gemaakt, met 4 aparte vakken. Zo testen we de verschillende mengsels en maken we – samen met de gemeente Maastricht – een weloverwogen keuze. De halfverharding bovenop fietsbrug de Wielerbaan is een tijdelijke verharding, die we na openstelling van de Severentunnel vervangen door de nieuwe, definitieve deklaag.
Fotografie: Jean-Pierre Menten