VIERING MIJLPAAL BETONNEN RUWBOUW GEREED

Directeuren en (bouw)pastoor werden aan het werk gezet Directeuren en (bouw)pastoor werden aan het werk gezet
En weer werd de Lourdeskerk opengesteld voor een feestelijke bijeenkomst van tunnelbouwers en omgeving En weer werd de Lourdeskerk opengesteld voor een feestelijke bijeenkomst van tunnelbouwers en omgeving

WIND, BEETJE REGEN, MAAR VOORAL BLIJE GEZICHTEN

Geplaatst op 12 december 2014

Medewerkers in de bekende oranje jassen, leden van de gemeenteraad, vertegenwoordigers van het A2-Buurten en Bedrijvenplatform, bouwputwatchers, kunstenaars van de ExpoA2, directieleden en bestuurders; allemaal trotseerden ze vandaag weer en wind om de laatste betonstort bij te wonen.
Het paste helemaal in de sfeer van A2 Maastricht om even te voelen hoe het is om bouwvakker te zijn. Het werk gaat door, ook wanneer de weergoden even de andere kant op kijken. 

En de blije gezichten waren er niet minder om. Projectmanager Léon van Noordenne prees zijn team o.a. voor het werken met twee betontreinen. Wethouder Aarts memoreerde vooral dat de werkzaamheden op stoom liggen. Hoofduitvoerder Jim McConnell zette de dames, die werkzaam zijn in de verschillende werkketen, in het zonnetje. Om vervolgens de directeuren van Avenue2 en projectbureau A2 Maastricht samen met (bouw)pastoor Mattie Jeukens aan het werk te zetten en beton te laten scheppen. En wel voor de funderingsplaten van een nog te maken herinneringsbank van 10 meter. Voor de mijlpaal was alvast een kleiner zichtmodel te bekijken. Bijzonder aan de bank is dat hij gemaakt wordt van materiaal uit de bouwkuip. Mebin zorgde voor een betonmixer met opschrift: de allerlaatste.
Binnen in de kerk was er o.a. warme erwtensoep. Hoofdwerkvoorbereider Dirk Jorna bood pastoor Mattie Jeukens het definitieve kapelletje aan voor de Heilige Barbara. Dit is nog even te bewonderen in de Lourdeskerk totdat ook dit onder de grond verdwijnt. De Heilige Barbara krijgt namelijk een vaste plek in de tunnel.
Vervolgens bracht Pim Tabak en haar band nog de door haar geschreven tunnelballade ten gehore. En tenslotte was er voor iedere gast nog een verrassing om mee naar huis te nemen: een waxinelichtje gegoten in beton…

De mijlpaal zit er op. Het was een bijzondere bijeenkomst. Volgend jaar weer verder met afbouw en inrichting.
En ondertussen nadenken over de oproep van de bouwputwachters: "Hoe zorgen jullie ervoor dat we ook kunnen meekijken met de ondergrondse werkzaamheden?"
Fotografie: Bert Janssen