NIEUWE DOCU

Enkele beelden uit de docu

NIEUWE DOCUMENTAIRE: 21 KUNSTWERKEN VOOR A2 MAASTRICHT

De A2-tunnel is het bekendste kunstwerk van A2 Maastricht. Maar er zijn nog 20 andere kunstwerken die deel uitmaken van ‘de Groene Loper’. Anno 2015 zijn 15 kunstwerken gerealiseerd en wordt gewerkt aan nog een zestal. Deze 21 kunstwerken staan centraal in de nieuwe documentaire over A2 Maastricht.

Presentatrice Nira Kakerissa en omgevingsmanager Bart Grote spreken met een aantal vakmensen over de meest bijzondere kunstwerken van het project. Omdat ze zo groot zijn, omdat ze zo klein zijn of omdat ze technisch zo complex zijn; het verhaal van elk kunstwerk is anders. 

Achter de sprekers staat een team van honderden vakmensen dat keihard werkt om de planningen te kunnen halen. Hun inzet en vakmanschap dwingt steeds opnieuw respect af.
Voor wie liever een fysiek exemplaar heeft, is de documentaire ook op DVD beschikbaar. Hij is voor €12,50 beschikbaar via de L1-webshop of het Informatiecentrum A2 Maastricht (vanaf 30/01/'15).
Ook in 2013 verscheen er een documentaire over A2 Maastricht. Toen werd via een rit langs het traject duidelijk gemaakt hoe ver het werk aan de dubbellaagse tunnel tot dan toe was gevorderd. Deze documentaire is hier nog steeds te bekijken.