BOVENOP DE BOUWKUIP

Klinkers versus asfalt

Net als kruispunt Scharnerweg, krijgt de oversteek bij de Voltastraat een klinkerbestrating. Want de grond rondom de randen van de bouwkuip – waar de damwandplanken zijn uitgetrild – heeft nog even tijd nodig om tot rust te komen. Door hier klinkers aan te brengen kunnen we eventuele verzakkingen snel en makkelijk herstellen.
De Voltastraat krijgt een klinkerbestrating, net als kruispunt Scharnerweg De Voltastraat krijgt een klinkerbestrating, net als kruispunt Scharnerweg

VOLTASTRAAT OPEN VANAF VRIJDAG 30 JANUARI

Geplaatst op 21 januari 2015

Voor bewoners van Wittevrouwenveld en Wyckerpoort-Noord is het nog één weekje geduld hebben: in de loop van vrijdag 30 januari gaat de oversteek Voltastraat – Professor Cobbenhagenstraat weer open voor verkeer.
Terugblik
Op woensdag 19 november 2014 ging de Voltabrug voor de eerste keer dicht. Dat was nodig om ruimte vrij te maken voor de aanleg van niet één, maar twéé tunneldaken: moot 68 en 69. Het vlecht- en betonwerk begon meteen, want er was weinig tijd te verliezen. De Voltabrug moest namelijk medio december weer open gaan zodat omwonenden en winkeliers zo min mogelijk hinder ondervonden tijdens de kerstvakantie. Dat lukte ook: tot maandagavond 5 januari was de Voltabrug open voor alle verkeer.
Bij de Voltastraat werden de daken van tunnelmoten 68 en 69 gestort Bij de Voltastraat werden de daken van tunnelmoten 68 en 69 gestort
Van tunnel- naar straatwerk
Sinds dinsdag 6 januari zijn de tunnelbouwers weer vol aan de slag bij de oversteek. Met name met grond- en aanvulwerk. Maar ook met het uithijsen van de laatste stempels en uittrillen van damwandplanken. Vanaf vrijdag 23 januari is het de beurt aan de mannen van GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw). Zij bouwen de komende week een wegfundering op voor de nieuwe klinkerbestrating van de oversteek bij de Voltastraat. Eind volgende week ronden ze de klus af en kan de oversteek in de loop van vrijdag 30 januari weer opengaan voor alle oost-westverkeer!
Vooruitblik
De oversteek Voltastraat - Professor Cobbenhagenstraat wordt na openstelling van de A2-tunnel nog één keer onder handen genomen, als we de Groene Loper inrichten. De oversteek blijft ook dan een kruispunt, maar de verkeerslichten verdwijnen. De toekomstige parklaan wordt immers een weg voor bestemmingsverkeer.
Fotografie: Reen van Beek en Frans Senden