GEUSSELT

De vissteiger komt aan de zuidkant van de grote Geusseltvijver. De vissteiger komt aan de zuidkant van de grote Geusseltvijver.
De nieuwe steiger is ook toegankelijk voor minder validen. De nieuwe steiger is ook toegankelijk voor minder validen.

VISSTEIGER VOOR GEUSSELTVIJVER

Geplaatst op 21 januari 2015

Het was een van de eerste voorbereidende werkzaamheden in 2011: het aanpassen van de Geusseltvijver langs de A2, om ruimte te maken voor de bouw van de tunnel. Maar aan de afwerking wordt nog steeds gewerkt. Zo plaatst Avenue2 vanaf maandag 26 januari een nieuwe vissteiger. De houten steiger - van 18 bij 2,5 meter - krijgt een plekje aan de zuidzijde van de Geusseltvijver, ter hoogte van hotel Golden Tulip Apple Park. Die locatie is gekozen in samenspraak met de Verenigde Vissers Maastricht.

Uitvoering
Naar verwachting duren de werkzaamheden voor de aanleg van de vissteiger ongeveer anderhalve week. Bewoners of bedrijven in de buurt kunnen dan last hebben van geluid en trillingen, met name tijdens het slaan van de houten ondersteuningspalen. Dit heien gebeurt in de eerste dagen. Werktijden zijn van 07.00 tot 17.00 uur. Zodra de volledige steiger staat, is deze klaar voor gebruik. Als alles volgens planning verloopt, kunt u vanaf begin februari uw hengeltje uitgooien vanaf het nieuwe platform. U bereikt de vissteiger dan vanaf de Stadionweg via de houten brug over de Geussseltvijver. De steiger is ook toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel.

Vooruitblik
Langs de Geusseltvijver is vorig jaar gestart met de aanleg van een wandelpad. In een later stadium - vermoedelijk in de zomer - wordt dit pad afgewerkt met asfalt. Verder zijn nog aanpassingen nodig aan de naastgelegen kleinere Geusseltparkvijver, om ruimte te maken voor de Groene Loper die straks door het park slingert. Via het digitale voortgangsbericht houden we u op de hoogte. Aanmelden kan hier.


Fotografie: Reen van Beek en Peter Wijnands