WERK AAN DE WEG

Weersafhankelijk

Let op; bij slecht weer, bijvoorbeeld teveel aan regen of vorst, kunnen werkzaamheden worden uitgesteld. Planningen kunnen dus wijzigen. Actuele informatie is steeds te vinden op deze website.

Van A naar B

Omleidingsroutes staan met gele verwijzingsborden langs de weg aangegeven. Houd wel rekening met extra reistijd.
In het weekend van vrijdag 6 tot en met maandag 9 maart moet verkeer rekening houden met grote hinder In het weekend van vrijdag 6 tot en met maandag 9 maart moet verkeer rekening houden met grote hinder

VERKEERSMAATREGELEN OP EEN RIJ

Geplaatst op 2 februari 2015

Voor de uitvoering van A2 Maastricht timmert Avenue2 volop aan de weg. In de meeste gevallen kan verkeer doorgaan, maar soms zijn rijbaanafsluitingen of rijstrookafzettingen nodig. Meestal gebeurt dat in de avond en nacht, om verkeer zo min mogelijk te hinderen. Deze maand staan meerdere verkeersmaatregelen gepland. We zetten ze hieronder voor u op een rij. Voor een compleet overzicht van afsluitingen en omleidingen in en om Maastricht en actuele reisinformatie verwijzen we u naar www.maastrichtbereikbaar.nl. Tip: gebruik de Slimme Kaart.

Avond- en nachtafsluiting N2 richting Eindhoven tussen Europaplein en Geusselt

Tussen de ANWB-flat en Voltastraat zijn scheuren in het wegdek van de N2 ontstaan als gevolg van het uittrillen van damwandplanken. Reparatie is nodig, maar niet per direct noodzakelijk. Daarom gebeurt het herstelwerk in de avond en nacht, zodat weggebruikers er zo min mogelijk last van hebben. Zo ook in de avond en nacht van donderdag 26 februari op vrijdag 27 februari tussen 20.00 en 06.00 uur. Verkeer richting Eindhoven wordt omgeleid via de Akersteenweg, Vijverdalseweg en Terblijterweg.

* Let op; bij vriesweer kunnen werkzaamheden worden uitgesteld. Dat geldt met name voor de komende weken, met nachttemperaturen onder het minpunt. Zo gaat het eerder ingeplande asfaltwerk in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 februari niet door. Maar uitstel is geen afstel: zodra het weer het toelaat, plannen we de asfaltreparaties opnieuw in!

Avond- en nachtafsluiting afrit N2 richting Cadier en Keer – Vaals

Vanwege het verwijderen van bemalingsleidingen is de afrit van de N2 richting Cadier en Keer en Vaals in de avond en nacht van maandag 9 op dinsdag 10 februari afgesloten tussen 20.00 en 06.00 uur. Automobilisten komende vanuit Eindhoven die de afrit willen nemen, worden omgeleid via afrit 55 Randwyck/Oeslingerbaan. Als reservedatum geldt de avond en nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 februari.

Oprit A2 naar Eindhoven bij Kruisdonk 5 nachten dicht

In de avonden en nachten van maandag 9 tot en met vrijdag 13 februari is de nieuwe oprit naar de A2 richting Eindhoven bij knooppunt Kruisdonk tussen 20.00 en 06.00 uur afgesloten. Dat is nodig voor het plaatsen van de definitieve openbare verlichting langs de weg. Nu staat daar nog tijdelijke verlichting. Verkeer naar de A2 richting Eindhoven wordt omgeleid via de Ambyerweg, Maastrichterweg en Bunderstraat naar oprit 51 van de A2. Als reservedatum geldt nog de avond en nacht van maandag 16 op dinsdag 17 februari.

Avond- en nachtafsluitingen deel Meerssenerweg

In de avonden en nachten van maandag 9 tot en met woensdag 11 februari is een deel van de Meerssenerweg - ten zuiden van de Viaductweg - tussen 19.00 en 06.00 uur afgesloten voor het aanbrengen van de ondersteuningsconstructie voor het nieuwe kunstwerk Viaductweg Zuid. Verkeer wordt omgeleid via de Meerssenerweg, Professor Nypelsstraat, Noormannensingel, Koningsplein, Scharnerweg, Akerstraat, Wilhelminasingel, Franciscus Romanusweg en vice versa. De avonden en nachten van maandag 23 tot en met woensdag 25 februari gelden als reservedatums.

Rijstrookafzetting N2 op carnavalsmaandag

Op maandag 16 februari werken de mannen van firma Terracon door. Dan trillen ze ter hoogte van kruispunt Geusselt de laatste damwandplanken uit. Dichtbij de N2, waardoor een rijstrookafzetting nodig is. Verkeer op de N2/A2 richting Eindhoven kan gewoon doorrijden, maar één rijstrook vervalt tussen 09.00 en 16.00 uur. Afslaan van de N2 naar de Terblijterweg blijft steeds mogelijk. Als reservedatum geldt dinsdag 17 februari.

auto

Weekendwerk op A2 tussen Oeslingerbaan en Europaplein


Ook in maart staat wegwerk in de planning. Dan schuiven we verkeer op de A2 tussen Oeslingerbaan en Europaplein op van west- naar oostbaan. Een heel weekend lang moet verkeer rekening houden met grote hinder tussen Oeslingerbaan en Europaplein. Maar voordat het zover is, krijgt de oostelijke rijbaan een nieuwe deklaag dubbellaags zoab (zeer open asfalt beton). Voor een goed wegdek is echter tijdens het asfalteren mooi weer nodig: niet te koud en niet te nat. Afhankelijk van de weersverwachting plannen we het asfaltwerk in en moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen en omleidingen. Via onze website en Voortgangsberichten houden we u op de hoogte!
Fotografie: Reen van Beek