GEUSSELT

Vijvers
De nieuwe vissteiger De nieuwe vissteiger
Aanpassen Geusseltparkvijver t.b.v. Groene Loper Aanpassen Geusseltparkvijver t.b.v. Groene Loper
Aanpassen talud naar eindsituatie Aanpassen talud naar eindsituatie

ASFALTEREN WANDELPAD GEUSSELTVIJVERS

Bijgewerkt op 7 mei 2015

Het was een van de eerste voorbereidende werkzaamheden in 2011: het aanpassen van de Geusseltvijver langs de A2, om ruimte te maken voor de bouw van de tunnel. Maar aan de afwerking wordt nog steeds gewerkt. Zo plaatste Avenue2 begin 2015 een nieuwe vissteiger. De houten steiger - van 18 bij 2,5 meter - heeft een plekje aan de zuidzijde van de Geusseltvijver gekregen, ter hoogte van hotel Golden Tulip Apple Park. Die locatie is gekozen in samenspraak met de Verenigde Vissers Maastricht.

Vissteiger
U bereikt de vissteiger dan vanaf de Stadionweg via de houten brug over de Geussseltvijver. De steiger is op dit moment moeilijk toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Daarom asfalteren we op dinsdag 12 mei 2015 het wandelpad. Vanaf woensdag 13 mei is de vissteiger voor iedereen goed toegankelijk en kunt u uw hengeltje uitgooien vanaf de vissteiger.

Aanpassen vijvers
Verder zijn nog aanpassingen nodig aan de kleinere Geusseltparkvijver, om ruimte te maken voor de Groene Loper die straks door het park slingert. Hiervoor is de vijver leeggevist en de vissen in de nabij gelegen vijvers uitgezet.
 
Voorruitblik
Verder zijn nog aanpassingen aan het talud nodig aan de naastgelegen kleinere Geusseltparkvijver, zodat we de vijver naar de eindsituatie kunnen inrichten.