WERKTERREINEN

Eind vorig jaar werd de betonnen ruwbouw van de tunnel afgerond. Een mijlpaal! Eind vorig jaar werd de betonnen ruwbouw van de tunnel afgerond. Een mijlpaal!
Het werk van het tunnelteam zit erop, maar we zijn er nog lang niet. Het werk van het tunnelteam zit erop, maar we zijn er nog lang niet.

VAARWEL VOLTAKEET

Geplaatst op 25 februari 2015

Sinds het afronden van de betonnen ruwbouw van de tunnel, is het stil in de bouwkeet aan de Voltastraat. Immers, voor de meeste tunnelbouwers betekende de laatste betonstort het einde van hun werk voor A2 Maastricht. Inmiddels hebben ook de laatst achtergebleven medewerkers hun spullen ingepakt. Zij verhuizen naar de Geusseltkeet aan de Burgemeester Bauduinstraat. Alleen hoofduitvoerder Arend Eikelboom blijft achter. De keet blijft nog even staan, totdat de nieuwe bestemming bekend is. De verwachting is dat de flexibele werkplek in maart of april wordt afgebroken. Dan verdwijnt het mobiele kantoor naar een volgende locatie in het land. Via onze berichtgeving houden we u op de hoogte van de exacte planning.

Afbreken en opruimen
In Maastricht heeft onze ‘Voltakeet’ bijna 2 jaar dienst gedaan. Het was het front van het tunnelteam, van waaruit de staalmannen, grondwerkers, betonploegen en de jongens van bemaling en monitoring opereerden. Recht tegenover de Lourdeskerk, en dat leverde een bijzondere band op met pastoor Mattie Jeukens. Nu de ruwbouw klaar is en de damwanden uit de grond, is het tijd om af te sluiten. De teams VTTI (tunnel- en verkeerstechniek), Afbouw en GWW (wegenbouwers) gaan verder in de tunnel en vanuit hun verschillende werkplekken. Wat er - nadat de Voltakeet is afgebroken - met het terrein gaat gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. Het terrein is een toekomstige ontwikkellocatie van team Vastgoed voor bovengrondse herinrichting. Maar zover is het nog lang niet. Voorlopig komt het terrein in handen van team GWW. Zij gebruiken de plek als toegang naar het bouwterrein en mogelijk ook als opslagruimte. De hekwerken rondom het terrein blijven staan.

Terug in de tijd

Weet u nog? Het voormalig schoolgebouw aan de Voltastraat werd begin februari 2013 gesloopt. Aansluitend werd de locatie ingericht als werkterrein voor A2 Maastricht, met de 'Voltakeet' als kantoor voor het tunnelteam.
Fotografie: Reen van Beek en Bert Janssen