BOUW A2-TUNNEL OP SCHEMA

Geplaatst op 20 maart 2015

Statement Avenue2

In De Limburger staat het artikel ‘A2-tunnel in gevaar’. Bij deze geven wij een reactie op dat artikel. Met vragen over de persberichtgeving van Ballast Nedam kunt u terecht bij de woordvoerder van Ballast Nedam. Het werk aan de A2-tunnel vordert gestaag en ligt op koers om eind 2016 open te gaan. De finale inrichting met de verkeerstechnische en tunneltechnische installaties is het meest complexe onderdeel. De ruwbouw van het huis is klaar, maar we kunnen nog niet verhuizen. Daarvoor werken we keihard door. 

Van het tussenvonnis van de rechter in de zaak tussen Rimec en het TBB hebben wij kennis genomen. Dit betreft op de eerste plaats een rechtszaak tussen Rimec en TBB. Wij blijven de zaak volgen. 

Het OM verricht een onderzoek in het verlengde van het in 2013 gestarte onderzoek van de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, voorheen Arbeidsinspectie) naar het toepassen van de Arbeidstijdenwet. Wij wachten de uitkomst van het onderzoek van het OM af. 

Statement Projectbureau A2 Maastricht

We hebben als vast beleid om inhoudelijk niet te reageren op financiële aspecten van private partijen en afgeleide mediaberichten.

De winstwaarschuwing van Ballast Nedam deze week is de verantwoordelijkheid van de markt. Wij verwijzen daarom naar verklaringen van Avenue2 en Ballast Nedam. In de sfeerbeelden die worden gecreëerd herkennen wij ons niet: de bouw van de A2-tunnel ligt op schema. Daarbij geven we steeds aan dat de inrichting van de tunnel nog een majeure opgave is.

Ballast Nedam heeft A2 Maastricht geïnformeerd, dat zij in gesprek is met de banken over een aanpassing van de financiering voor de langere termijn. De heer Van der Noordaa, CEO van Ballast Nedam, heeft aan de stuurgroep A2 Maastricht nog eens bevestigd hetgeen in het persbericht van Ballast Nedam d.d. 18 maart 2015 staat. Ballast Nedam benadrukt dat het bankensyndicaat de voortdurende beschikbaarheid van de kredietfaciliteiten heeft bevestigd.

Wij stellen vast dat er deze week een tussenuitspraak is gekomen in de rechtszaak tussen Rimec en TBB. Wij wachten een definitieve uitspraak af.

Ook het onderzoek van het OM in het verlengde van het in 2013 gestarte onderzoek van de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, voorheen Arbeidsinspectie) naar het toepassen van de Arbeidstijdenwet door Avenue2 wachten wij af.