DAG VAN DE BOUW

zaterdag 13 juni 2015,
10.00 tot 16.00 uur
Dwarsdoorsnede tunnel Dwarsdoorsnede tunnel

Fietsroute in tunnelbuizen gecancelled!

We hebben tot het laatste moment gewacht, maar het lukt niet: de werkzaamheden in de tunnelbuizen maken een fietstocht voor bezoekers van de Dag van de Bouw onmogelijk.

Verken per fiets de andere A2-kunstwerken!
Wilt u meer zien dan alleen de A2-tunnel? Dat kan, want dit jaar hebben we ook een fietsroute voor u uitgezet. Via de Landgoederenzone en het Geusseltpark verkent u de andere kunstwerken, want A2 Maastricht is meer dan alleen de A2-tunnel.  Wist u dat er in totaal 22 nieuwe kunstwerken komen?

Meer weten over Geusselt

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Wilt u weten wat er nu allemaal op Geusselt gebeurt, klik dan hier.

DAG VAN DE BOUW, 13 JUNI 2015

Op zaterdag 13 juni was het zover, de jaarlijkse Dag van de Bouw. En natuurlijk deed ook A2 Maastricht weer met deze open dag mee. Tussen 10.00 en 16.00 uur konden bezoekers een kijkje komen nemen bij bouwplaats Geusselt. Wilt u weten hoe het was? Klik dan hier verder.

Tijdens een wandeltocht door de verschillende tunnelbuizen, komt u van alles te weten over de bouw van de tunnel, de ondergrondse werkzaamheden en wat er nog allemaal moet gebeuren om - volgens planning - vanaf eind 2016 open te gaan voor verkeer. Want we zijn er nog lang niet. Maar we vertellen u ook graag meer over de andere 21 kunstwerken of over de plannen voor de bovengrondse herinrichting. Immers, A2 Maastricht is meer dan alleen een tunnel. 
 
Naast het wandelen door de tunnelbuizen, is er genoeg te beleven voor jong en oud. Er zijn allerlei machines te zien en wie dat wil kan met een hoogwerker ‘de lucht in’. De kids kunnen een brandweerslang vasthouden en er zelfs mee spuiten. En voor iedereen is er iets te drinken en een versnapering. Ook dit jaar gaan we dus weer voor een leuk programma!

Iedereen is van harte welkom! Er is geen leeftijdsgrens. Noteer de datum alvast in uw agenda, voor een gezellig dagje uit. De komende tijd houden we u op de hoogte over de Dag van de Bouw bij A2 Maastricht. Wilt u nu al graag weten wat u zoal kunt verwachten? Kijk dan naar de uitzending van A2 Actueel op L1 van zondag 29 maart 2015, waarin Christel Aelen van team Communicatie A2 Maastricht meer vertelt.

De andere projectlocaties zijn niet toegankelijk. Aanmelden voor deze dag is niet nodig.

Bereikbaarheid en parkeren
U kunt het bouwterrein vanaf de Geusselt parkeerplaats bereiken. Indien de parkeerplaats vol is, kunt u ook de bewegwijzeringsborden P-02 volgen naar de Olympiaweg parkeerplaats. Het adres dat u in uw navigatie kan invoeren is Stadionplein 18 te Maastricht.

Fietsen en bromfietsen
Fietsen en bromfietsen kunnen nabij de hoofdingang gestald worden. Volg de bordjes richting de gratis stallingsplek.

Openbaar vervoer
Komt u met de trein? Dan kunt vanaf het Centraal Station een wandelroute naar de hoofdingang volgen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van P+R Noord bij station Maastricht Noord. Daar kunt u tijdens het weekend gratis parkeren en voor 1 euro met maximaal 5 personen met de trein naar het centraal station. Vervolgens kunt u te voet of met buslijn 3 richting Amby (uitstappen bij halte Olympiaweg) naar de Geusselt komen. Als u te voet verder gaat, volg dan de wandelroute langs diverse uitkijkpunten. Zo krijgt u al een goede indruk van het project voordat u het bouwterrein gaat bezoeken.
De wandelroute van het Centraal Station Maastricht naar het opengestelde bouwterrein Geusselt is hetzelfde als in 2014. De wandelroute van het Centraal Station Maastricht naar het opengestelde bouwterrein Geusselt is hetzelfde als in 2014.

Toegang voor mindervaliden
Graag willen we iedereen de kans bieden om te komen kijken. Daarom hebben we de wandelroute zo gemaakt dat deze ook toegankelijk is met rolstoel, scootmobiel of rollator. Bij de hoofdingang worden ook enkele parkeerplekken gereserveerd voor mindervaliden.

U komt toch ook?
Golfkarretje voor minder validen. Golfkarretje voor minder validen.
A2 Actueel kondigt de Dag van de Bouw 2015 aan.
Terugblik naar 2014
Zaterdag 24 mei was de Dag van de Bouw 2014 en ook project A2 Maastricht opende haar poorten. Wilt u weten hoe het was, klik dan hier verder.
Wilt u weten hoe de Dag van de Bouw 2013 op bouwplaats Europaplein was, kijk dan onderste aflevering van A2 Actueel.

Fotografie: Bjorn Vink, Peter Wijnands en Huub Giesbertz