A2 MAASTRICHT BELEVEN

Laarzen aan & helmen op

TV Maastricht was erbij tijdens één van de try-outs. Klik op het filmpje hieronder voor een impressie van de tunnelrondleiding.

Met een groep op bezoek?

Reserveer uw groepsbezoek enkele weken op voorhand. Door de grote belangstelling loopt de agenda snel vol.

RONDLEIDING DOOR DE TUNNEL A2 MAASTRICHT

Geplaatst op 10 april 2015

Elke week zijn er rondleidingen bij A2 Maastricht. Heel wat geïnteresseerden hebben de route langs de bouwput gelopen en het tunnelwerk vanaf de uitkijkpunten en tijdelijke bruggen ervaren. Maar de indrukwekkende bouwkuip met stalen stempels, rijdende traverses en torenhoge kranen is al een tijd verdwenen. De betonnen ruwbouw is klaar en het werk gaat verder onder de grond, uit het zicht. Daarom is de A2-rondleiding vernieuwd.

De start in het Informatiecentrum A2 Maastricht is nog hetzelfde. Maar voortaan gaan we een stuk van de tunnel in bij Geusselt. In de afgelopen weken vonden de try-outs plaats. Vooral qua logistiek was het nog even oefenen. De groep graat het werkterrein op en dat betekent dat iedereen een veiligheidshelm, -vestje en -laarzen moet dragen.

Gaat u mee ondergronds?
Welke activiteiten gebeuren ondergronds voor afbouw en inrichting van de tunnel? Welke verkeerstechnische en tunneltechnische installaties zijn nodig om de tunnel vanaf eind 2016 goed te laten functioneren? Uit welke routes kunt u straks kiezen? Wat merkt u van onderhoud? En wat te doen bij autopech? Lang nog niet alles is tot in de puntjes bekend, maar tijdens de rondleiding kijken we alvast zoveel mogelijk vooruit op het dagelijks gebruik van de dubbellaagse tunnel in Maastricht.

Doordeweeks
A2 Maastricht biedt de tunnelrondleiding aan voor groepen of individuele personen. Groepen (10-25 personen) kunnen op afspraak terecht op maandag tussen 12.00 en 17.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Individuele personen die graag de tunnel willen bezoeken, zijn welkom op de eerste en laatste dinsdag* van de maand tussen 11.00 en 12.30 uur. Opgeven kan bij het Informatiecentrum A2 Maastricht via 043 - 351 63 51 of info@a2maastricht.nl.

In het weekend
De rondleidingen in het weekend zijn een samenwerking tussen VVV Maastricht en het gezamenlijk team Communicatie van Avenue2 en Projectbureau A2 Maastricht. Meer informatie is te vinden op de website van VVV Maastricht. U kunt ook een e-mail sturen naar info@vvv.maastricht.nl en/of bellen naar 043 – 325 21 21.

Spelregels
De tunnelrondleiding loopt over het werkterrein, en dus geldt een aantal regels:
  • Het dragen van een helm, oranje hesje en veiligheidslaarzen is verplicht. Deze worden ter beschikking gesteld. Een paar extra sokken voor in de laarzen loopt wel zo prettig.
  • Het is voor iedereen verplicht om een lange broek te dragen. Een rok met legging is niet toegestaan.
  • Het bouwterrein is alleen toegankelijk voor mensen die goed ter been zijn, met een schoenmaat tussen 36 tot en met 47.
  • Er geldt een maximum aantal deelnemers per groep: 20 personen voor de VVV-rondleiding, 25 personen voor de groepsrondleiding via A2 Maastricht en 15 personen voor de individuele rondleiding via A2 Maastricht.
  • Kinderen mogen mee vanaf 12 jaar.
Passen en meten
Houdt u er rekening mee dat ook het ondergrondse werk steeds passen en meten is. Als er meer activiteiten plaatsvinden kan het zijn dat de vaste wandelroute niet beschikbaar is. Bezoeken aan de tunnel zijn daarom altijd onder voorbehoud. We houden u op de hoogte.

Tunnelrondleiding in A2 Actueel: