IN DE BUURT: OPEN DAG CREATIEVE WERKPLEK IN VOORMALIGE THERESIASCHOOL

In de buurt van A2 Maastricht worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Als buur brengen we u daar graag van op de hoogte. Nu zondag bijvoorbeeld, is er een open dag in de voormalige Theresiaschool in Wittevrouwenveld. In deze gewezen basisschool vertoeven sinds 1 februari 2015 een dertigtal creatieve ondernemers.

Komende zondag openen de 'bewoners' vanaf 13.00 uur hun ateliers, kantoren en werkplaatsen om iets van zichzelf te laten zien. Gedurende de hele dag zijn er diverse optredens en workshops. Dit alles gebeurt in het kader van Caracola, het initiatief dat streeft naar een dynamische, levendige stad waar men graag woont en werkt. Voor het project in de Theresiaschool werkte Caracola samen met Maastricht-LAB. Het vormt een schakel tussen het grote aanbod van leegstaande gebouwen en de behoefte aan betaalbare werkplekken.

Vooral initiatieven in de creatieve en duurzaamheidssector geven invulling aan de voormalige basisschool. De verbouwingen zijn zo goed als klaar en de meeste huurders zijn ingetrokken. En dat wordt gevierd met een feestelijke opening!

Het adres: Theresiaschool, President Rooseveltlaan 213, Maastricht. Toegang is gratis.