GEUSSELT

Tunnel Severenstraat

Meer weten?

Klik hier voor meer informatie over de bouw van de Severentunnel.

Verder met de Wielerbaan

Zodra de Severentunnel open is, gaan de mannen van GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw) verder met de inrichting van de ‘Wielerbaan’, de fietsbrug tussen Geusselt en Landgoederenzone. Allereerst halen we de tijdelijke verlichting weg, daarna volgt de nieuwe verharding en wegmeubilair. Maar geen zorgen: de fietsbrug blijft vooralsnog open voor langzaam verkeer.
Fiets- en voetgangersbrug de Wielerbaan, april 2015 Fiets- en voetgangersbrug de Wielerbaan, april 2015

AFTELLEN VOOR SEVERENTUNNEL!

Ruim 200 dagen hebben ze erover gedaan, de mannen van Kunstwerken. Maar liefst zestig meter lang is de tunnel tussen Amby en Nazareth geworden. Aan weerszijden van de Severentunnel hebben ‘de Verfraaiers’ de wanden beschilderd met mosasaurussen, die ze liefdevol Bèr en Bertha noemen.
Bèr en Bertha bewaken de Severentunnel. Bèr en Bertha bewaken de Severentunnel.
Vrijdag 1 mei is het zo ver!
Vrijdag 1 mei is het zo ver, dan zijn de schilderingen klaar en gaat de Severentunnel weer open voor alle verkeer! In de loop van vrijdagochtend schuiven we de hekken aan de kant en kan het eerste verkeer door het tunneltje. Zo komt er een einde aan de 7 maanden durende afsluiting van de Severentunnel.
Feestelijke viering
Juist omdat dit tunneltje zoveel voor de wijken Nazareth en Amby betekent, onderstrepen we de ingebruikname met een feestelijke activiteit; een samenwerking tussen de leerlingen van basisschool ’t Spoor en A2 Maastricht. Maar de meivakantie zit ons in de weg. Want de leerlingen van ’t Spoor zijn er de komende weken niet. Daarom wachten we nog even met het openingsfeestje, tot woensdag 13 mei. Alle 160 leerlingen van ’t Spoor dragen dan hun steentje bij. We houden u op de hoogte!