DUBBELLAAGS TUNNEL A2 MAASTRICHT

Straks: Koning Willem-Alexandertunnel

Wanneer?

Streven ingebruikname: eind 2016

Meer weten?

Veelgestelde vragen én antwoorden over onder andere het gebruik van de tunnel, routes en bewegwijzering, onderhoud, voorzieningen en installaties in de tunnel en veiligheid voor de weggebruiker zetten we voor u op een rijtje. Klik op het onderwerp om naar de bijbehorende vragen te gaan. Staat uw vraag er niet bij? Bel of mail ons.

Rijkswaterstaat & tunnels

Rijkswaterstaat is de toekomstig beheerder van de tunnel A2 Maastricht en de rijkswegen. Op hun website is ook allerlei informatie te vinden over tunnels in Nederland en thema's, zoals het tunneldoseren. Klik hier.

In gesprek met...

Dagblad de Limburger was eerder bij de brandweer en de verkeerscentrale Zuid-Nederland van Rijkswaterstaat. Hoe werken zij straks met de A2-tunnel in Maastricht? Lees de artikels hier:

Zo wordt u straks door de tunnel geleid...

Het ontwerp van de tunnel zorgt ervoor dat u veilig en makkelijk door de tunnel rijdt. In de A2-Special van juni 2015 meer over verkeerspsychologie bij A2 Maastricht. Op pagina 4.

HOE WERKT DE TUNNEL STRAKS?

Vanaf eind 2016 zullen de dagelijkse routes bij Maastricht anders zijn. Dat zal best even wennen zijn. Via deze themapagina bereiden we u alvast zo goed mogelijk voor op het gebruik en functioneren van de dubbellaagse tunnel in Maastricht. Oftewel: de toekomstige Koning Willem-Alexandertunnel.
Wat zijn straks de belangrijkste rijroutes? Op welke borden moet ik letten? Wanneer vindt er onderhoud plaats en wat merk ik daarvan als weggebruiker? Wat als ik stil kom te staan in de tunnel als gevolg van autopech of een ongeval? En wat te doen bij een ernstig ongeluk, zoals een brand, in de tunnel? Wilt u graag meer weten over (één van) deze onderwerpen? Bekijk dan de film hieronder.

Vergeet niet om het beeld te vergroten, door op het symbool rechtsbeneden in het schermpje te klikken.

Kijkt en 'rijdt' u mee?

In het kort

Wilt u snel nog eens terugkijken of een korte versie zien? Er is ook een samenvatting van 3 minuten beschikbaar, waarin het gebruik en functioneren van de Maastrichtse tunnel in een notendop wordt uitgelegd.

A2 Actueel

Ook in ons eigen wekelijkse programma over A2 Maastricht, A2 Actueel, besteden we aandacht aan de werking van de dubbelaagse tunnel. Zo gingen we op bezoek bij de brandweer en de nieuwe verkeerscentrale van Rijkswaterstaat in Helmond. En we spraken met een verkeerspsycholoog, die de tunnel en de aansluitende wegen bekijkt vanuit de ogen van de weggebruiker. Bekijk de losse filmpjes hieronder.

24 mei 2015: Bovengronds 'hart' van de tunnel

3 mei 2015: 24-uurs bewaking vanuit Helmond

10 mei 2015: Brandmelding, en dan?!

26 april 2015: Veiligheid en verkeerspsychologie