BOVENGRONDS

Werken aan de snelweg

English - Deutsch - Français

A2-Actueel

Bekijk hieronder onze A2-Actueel aflevering van zondag 30 augustus waarin Ralf Blom meer vertelt over de werkzaamheden op de A2 rondom Kruisdonk.

Werk aan het spoor

Op 5 en 6 september rijden er geen treinen tussen Maastricht en Valkenburg vanwege werkzaamheden aan het spoor. Veolia zet bussen in op dit traject. De extra reistijd is ongeveer een half uur. Kijk voor actuele reisinformatie op www.ns.nl of bel 0900-9292 (€0,70 per minuut) voor een reisadvies op maat.

Op- en afrit 51 (Bunde)

Wilt u via op- of afrit 51 (Bunde van en naar de A2? Dat kan. Vanaf aansluiting 51 is de A2 gewoon bereikbaar tijdens het weekendwerk.

Omleidingsroute op de kaart

September: avond- en nachtwerk tussen Randwyck en knooppunt Europaplein

In het zuiden - tussen Randwyck en Europaplein -  ondervinden automobilisten in september op doordeweekse avonden en nachten hinder door afsluitingen en omleidingen. Want ook daar krijgen de rijbanen van de A2 een nieuwe asfaltlaag. We houden u op de hoogte!

AFSLUITING A2 TUSSEN KRUISDONK EN AANSLUITING 51 (MEERSSEN)

Van vrijdag 4 september, 20.00 uur tot maandag 7 september, 06.00 uur

Geplaatst op 15 juli 2015

In het weekend van vrijdagavond 4 tot maandagochtend 7 september krijgen de rijbanen van de A2 tussen Knooppunt Kruisdonk en aansluiting 51 (Meerssen) nieuw asfalt. Gedurende het hele weekend moet verkeer in beide rijrichtingen rekening houden met grote verkeershinder door afsluitingen en omleidingen.
(Groot) onderhoud
Tussen knooppunt Kruisdonk en aansluiting 51 (Meerssen) is het asfalt van de A2 aan een onderhoudsbeurt toe. Dat betekent dat we eerst het oude asfalt wegfrezen en vervolgens een heel nieuwe deklaag aanbrengen, zodat de rijbanen van de A2 daarna weer jarenlang mee kunnen.

Bovenop het spoorviaduct van de A2 bij Meerssen heeft het wegdek extra onderhoud nodig. Hier verwijderen we tijdens de weekendafsluiting al het asfalt om dit vervolgens – laag voor laag – opnieuw aan te brengen.
Afsluitingen en omleidingen
Vanaf vrijdagavond 4 september is de A2 tussen knooppunt Kruisdonk en Meerssen volledig afgesloten. Dat geldt ook voor de nieuwe oprit naar de A2 bij Kruisdonk. Tot maandagochtend 7 september moet verkeer in beide rijrichtingen rekening houden met grote hinder door afsluitingen, omleidingen en extra reistijd.

auto

Omleidingsroutes van vrijdag 4 september, 20.00 uur tot maandag 7 september, 06.00 uur *


Richting Eindhoven:

Vanuit Maastricht:
  • Knooppunt Kruisdonk – A79 – knooppunt Kunderberg – A76 – knooppunt Kerensheide – A2
Vanuit Meerssen:
  • Ambyerweg – Maastrichterweg – oprit 51 (Meerssen) –A2
Vanuit Valkenburg:
  • Ambyerweg – Maastrichterweg – oprit 51 (Meerssen) – A2
Richting Maastricht:

Vanuit Eindhoven:
  • Knooppunt Kerensheide – A76 – knooppunt Kunderberg – A79 – knooppunt Kruisdonk – A2
Vanuit Meerssen:
  • Afrit 51 – Fregatweg – Galjoenweg – Willem Alexanderweg - Viaductweg
Kijk voor actuele reisinformatie en omleidingsroutes op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar.

* Planningen zijn afhankelijk van diverse omstandigheden en kunnen wijzigen. Daarom zijn er twee reserveweekenden aangewezen:

  • Van vrijdagavond 11 tot maandagochtend 14 september
  • Van vrijdagavond 9 tot maandagochtend 12 oktober
Reis slim, snel en voordelig met Maastricht Bereikbaar
Maastricht Bereikbaar biedt in september verschillende acties aan om de hinder van de diverse wegwerkzaamheden zo veel mogelijk te beperken. Op zaterdag 5 en zondag 6 september kunt u bijvoorbeeld voordelig reizen met trein of bus. Heeft u in dit weekend een bezoek aan de stad gepland? Profiteer dan van de kortingsacties. Meer weten? Ga dan naar www.maastrichtbereikbaar.nl/acties.
Fotografie: Reen van Beek