DUBBELLAAGS TUNNEL A2 MAASTRICHT


straks Koning Willem-Alexandertunnel

Kijkt en 'rijdt' u mee?

SCHEURIJZERS MOETEN AFREMMEN VOOR DE TUNNEL

Geplaatst op 17 november

Onlangs heeft de minister aangeven dat er landelijk op meerdere plekken 130 per uur gereden mag worden gereden. Mag er straks richting A2-tunnel ook harder worden gereden? NEEN.

Op de autosnelwegen richting tunnel rijdt u straks 120 km per uur. Richting tunnel neemt u gas terug tot 100 km per uur. Vanuit het noorden komend, is dat gas terugnemen op de A79 ter hoogte van Amby, op de A2 ter hoogte van de Meerssenerweg. Komt u vanuit het zuiden, dan neemt u gas terug ter hoogte van Randwyck (afrit 55).

In de tunnel mag u straks in de onderste buizen 100 km per uur rijden. Dit zijn de buizen voor doorgaand verkeer richting Eindhoven en Luik. In de bovenste buizen mag u straks 80 km per uur rijden. Dit zijn de buizen voor het bestemmingsverkeer dat vooral in de stad moet zijn. Omdat in deze buizen verkeer kan in- en uitvoegen en van rijstrook wisselt, geldt hier een lagere snelheid. In de onderste buizen is er geen sprake van in- en uitvoegend verkeer. 

Op onze website staat een hele lijst vragen en antwoorden over de nieuwe routes: www.a2maastricht.nl/tunnel U kunt ook de animatiefilm ‘Hoe gaat de tunnel straks functioneren’ bekijken. Ruim 75.000 kijkers gingen u al voor.