BOVENGRONDS

Tijdelijke toplocatie

Met de verhuizing van de Voltakeet komt er weer meer ruimte vrij binnen het werkterrein van A2 Maastricht. Bouwactiviteiten vinden hier voorlopig nog niet plaats. Een uitgelezen plek dus voor allerhande activiteiten. Heeft u een goed idee voor een tijdelijke invulling van het werkterrein tegenover de Lourdeskerk? Neem dan contact op met de Makelaars van de Tussentijd.

VOLTAKEET VERHUIST!

Geplaatst op 8 december 2015

Sinds begin van dit jaar is het stil in de bouwkeet aan de Voltastraat. Lange tijd was de keet een heus mierennest, vol mannen en vrouwen die elk hun eigen steentje bijdroegen aan de ruwbouw van de tunnel. Maar met het einde van de ruwbouw van de A2-tunnel kwam ook een einde aan de bedrijvigheid en werd de keet telkens leger en leger. Een verhuizing stond al sinds het voorjaar van 2015 in de planning, maar de Voltakeet staat er nog altijd. Nu is er echter een nieuwe bestemming gevonden, aan de overkant van de Maas.

Van tunnel- naar bruggenbouwers

De komende weken wordt de Voltakeet stap voor stap gedemonteerd en verplaatst naar Maastricht-West. Daar bouwen de mannen van Strukton de keet weer op binnen het voormalige Bo-rent terrein aan de Bosscherweg. Momenteel wordt hier druk gesloopt om ruimte vrij te maken voor ‘onze’ Voltakeet. In januari is de sloop naar verwachting zo goed als afgerond en volgt de opbouw van de keet. Tot eind 2018 blijft de Voltakeet het
hoofdkantoor van het bouwteam dat het nieuwe Noorderbrugtracé realiseert. Een nieuwe naam is dan wel nodig. Heeft u een tip? Wij geven ‘m graag door aan onze collega’s van het Noorderbrugtracé!
Fotografie: Huub Giesbertz