EVENEMENTEN

Lid van organisatie Zweit veur Leid Guy vd Heijden  presenteert recordopbrengst Lid van organisatie Zweit veur Leid Guy vd Heijden presenteert recordopbrengst
Eerste rondje door de tunnel zit er bijna op. Eerste rondje door de tunnel zit er bijna op.
Sous bras band Tête de Veau op weg naar de tunnel om de lopers een muziekaal hart onder riem te steken. Sous bras band Tête de Veau op weg naar de tunnel om de lopers een muziekaal hart onder riem te steken.

A2 Actueel

Bekijk de uitzending over Zweit veur Leid

ZWEIT VEUR LEID BREEKT ALLE RECORDS

Geplaatst op 18 januari 2016

Zweit veur Leid 2016 heeft zondagmiddag met een record aantal deelnemers van 2500, meer dan € 101.995,-  bij elkaar “gezweit” voor 4 lokale goede doelen. Nooit eerder werd zo’n hoog bedrag uitgekeerd. Met de 22 editie keerde Zweit veur Leid tevens de miljoenste euro uit haar bestaan uit en daarmee is een absolute mijlpaal bereikt. Een mijlpaal die bekrachtigd werd door het college van Burgemeester en Wethouders van Maastricht met de uitreiking van Trichter aan voorzitter Erik Rosier, die al sinds de oprichting in 1994 bij Zweit veur Leid betrokken is.

De animo voor deelname aan Zweit veur Leid is de afgelopen jaren sterk gegroeid, maar nooit zo explosief als dit jaar. Debet hieraan lijkt vooral het parcours te zijn met de A2 tunnel als dé trekpleister. De 2500 deelnemers liepen zondagmiddag 4, 8 of 12 kilometer. De opbrengst gaat naar Bert Buis TV de Wie kent school, reanimatie onderwijs en naar een nieuw zwembad voor bewoners en gasten van Huize Maasveld.

Woordvoerder Maurice Olivers: “Het gaat ons echt niet om records, ons doel is primair een mooi evenement neerzetten en continuïteit garanderen voor een podium voor lokale goede doelen. Maar als bestuur zijn we natuurlijk verrast en verguld met de groeiende belangstelling en dit enorme succes dat wij samen met onze netwerkpartners hebben bereikt.”
Een flinke delegatie collega's van A2 Maastricht en Maastricht Bereikbaar gingen de sportieve uitdaging aan.