BOVENGRONDS

Zenuw(en)centrum Europaplein

Het ketenpark bij de tunnelmonden van Europaplein breiden we fors uit, met maar liefst 22 containers die aaneengesloten een 33 meter lange keet vormen. Dit wordt het hoofdkantoor van – onder andere - team IBS (in Bedrijfstelling), dat zich bezig houdt met het in bedrijf stellen van de tunneltechnische installaties.
Het werkterrein bij Europaplein wordt het hoofdkantoor van team Inbedrijfstelling Het werkterrein bij Europaplein wordt het hoofdkantoor van team Inbedrijfstelling

VERHUIZING VOOR KEET GEUSSELT

Geplaatst op 26 januari 2016

Sinds 2012 staat keet Geusselt op het werkterrein aan de kop van de Burgemeester Bauduinstraat. Tot eind 2014 was dit de uitvalsbasis voor de tunnelbouwers die tussen Voltastraat en Geusselt aan het werk waren. Daarna kwamen de mannen en vrouwen van het installatieteam (VTTI) naar keet Geusselt. Maar nu ook het installatiewerk erop zit, is het tijd om de keet op te ruimen.

Afscheid van keet en loods

Dichtbij keet Geusselt staat een grote, groene loods die dienst doet als opslagruimte voor allerhande (bouw)materialen. Die verdwijnt als eerste, naar verwachting omstreeks woensdag 27 januari. In de eerste week van februari verhuizen de mannen en vrouwen van het installatieteam naar het werkterrein bij Europaplein, waar het ketenpark wordt uitgebreid. Keet Geusselt ruimen we tijdens de carnavalsdagen op.
Ook de grote, groene loods op het werkterrein bij Geusselt verdwijnt Ook de grote, groene loods op het werkterrein bij Geusselt verdwijnt

De Maas over

Keet Geusselt krijgt een nieuwe bestemming: bij de bruggenbouwers van het nieuwe Noorderbrugtracé. Eind 2015 meldden we nog dat de Voltakeet naar het werkterrein aan de Bosscherweg zou verhuizen, maar die plannen zijn veranderd. De Voltakeet gaat terug naar de leverancier en de Geusseltkeet wordt de uitvalsbasis van de bruggenbouwers. Eenmaal op z’n nieuwe plek, krijgt de Geusseltkeet ook een nieuwe naam. Welke dat wordt? Dat hoort u nog van onze collega’s bij het Noorderbrugtracé.

Vooruitblik

Het blijft niet stil binnen het werkterrein bij Geusselt: in de loop van februari start het rioolwerk voor de rijbanen van de toekomstige Groene Loper. En op de plek waar nu de groene loods staat? Daar bouwen de wegenbouwers de komende tijd de toekomstige uitrit naar de Terblijterweg op.
Fotografie: Frans Senden en Reen van Beek