BOVENGRONDS

Weekend(en)werk

English - Deutsch - Français

Reis slim & voordelig!

Tijdens de weekendafsluitingen van de A2 en A79 in april-mei biedt Maastricht Bereikbaar alternatieven voor de auto. U reist al voor € 2,- retour met de trein en vanaf € 6,- met maximaal twee volwassenen en vier kinderen met de bus op verschillende trajecten. Kijk voor meer informatie op de website van Maastricht Bereikbaar

Let op: planning afhankelijk van het weer
Of de werkzaamheden doorgaan, is afhankelijk van het weer. Bij slecht weer schuiven niet alleen de werkzaamheden, maar ook de acties van Maastricht Bereikbaar door naar de reserveweekenden. We houden u op de hoogte!

Oprit 52?

Dat is de verbinding vanaf de Nieuwe Limmelderweg naar de A2 richting Eindhoven die in de zomer van 2014 openging voor verkeer.

Op weg naar beter

Net als bij andere grote bouwprojecten duiken er ook bij A2 Maastricht tijdens de uitvoering en oplevering restpunten op: onvolkomenheden die moeten worden aangepakt. Meestal zijn dat gebreken die makkelijk te corrigeren zijn, maar soms zijn de aanpassingen groter. Waar mogelijk worden gebreken in het werk zelf opgelost, maar soms duurt dat een tijdje. Bijvoorbeeld om de planning niet te verstoren of omdat ze pas later worden opgemerkt. 

Meeliften?

Tijdens wegafsluitingen blijven de werkzaamheden maar zelden beperkt tot één klus. Soms moeten werkzaamheden gelijktijdig plaatsvinden, andere keren liften andere teams gewoon mee. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van borden of het installeren van verkeerstechnische installaties. Zo proberen we voortdurend de verkeershinder tot een minimum te beperken.

APRIL: TWEE WEEKENDEN WEGENWERK RONDOM KRUISDONK

Geplaatst op 24 februari 2016

In april krijgen de snelwegen ten noorden van Maastricht nieuw asfalt. Gedurende twee weekenden werken we om de beurt aan de A2 en A79 richting het noorden, ter hoogte van knooppunt Kruisdonk. In het eerste weekend nemen we de A2 richting Eindhoven onder handen, de A79 naar Heerlen/Aken is in het tweede weekend aan de beurt. Verkeer moet tijdens beide weekenden rekening houden met grote hinder door afsluitingen, omleidingen en extra reistijd.

Nieuw asfalt

Ten zuiden van knooppunt Kruisdonk is het asfalt van de A2 en A79 richting het noorden aan vervanging toe. Dat is eerder dan verwacht, want in december 2013 asfalteerden we deze rijbanen voor de eerste keer. De winterse weersomstandigheden tijdens het asfalteren hebben er echter toe bijgedragen dat het asfalt niet overal optimaal is. Daarom gaan we hier opnieuw aan de slag en vervangen we de volledige deklagen. Om ervoor te zorgen dat verkeer richting noorden zoveel mogelijk door kan gaan - al dan niet via een omleidingsroute - spreiden we het asfaltwerk uit over twee weekenden.

A2: van vrijdag 8 april, 20.00 uur tot maandag 11 april, 06.00 uur

Vanaf vrijdagavond 8 april is de A2 richting Eindhoven van knooppunt Kruisdonk tot aan oprit 51 (Meerssen) afgesloten. Bij Kruisdonk is ook oprit 52 dicht. Oprit 51 Meerssen blijft open. Verkeer op de A2 naar Eindhoven moet rekening houden met grote hinder, verkeer richting Maastricht kan gewoon doorgaan.

auto

Van Maastricht naar Eindhoven:


  • Knooppunt Kruisdonk – A79 – knooppunt Kunderberg – A76 – knooppunt Kerensheide
Let op: planningen zijn afhankelijk van diverse omstandigheden en kunnen wijzigen. Daarom geldt het weekend van vrijdagavond 22 tot maandagochtend 25 april als reserveweekend
Kijk voor actuele reisinformatie en omleidingsroutes op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar.

A79: van vrijdag 29 april, 20.00 uur tot maandag 2 mei, 06.00 uur

De A79 richting Heerlen/Aken is van knooppunt Kruisdonk tot en met afrit 1 (Bunde) afgesloten vanaf vrijdagavond 29 april tot maandagochtend 2 mei. Oprit 1 Bunde blijft open. Verkeer richting Heerlen en/of Aken moet rekening houden met grote hinder, verkeer naar Maastricht kan gewoon doorgaan.

auto

Van Maastricht naar Heerlen / Aken:


  • A2 – knooppunt Kerensheide – A76 – knooppunt Kunderberg
Let op: planningen zijn afhankelijk van diverse omstandigheden en kunnen wijzigen. Daarom geldt het weekend van vrijdagavond 27 tot maandagochtend 30 mei als reserveweekend
Kijk voor actuele reisinformatie en omleidingsroutes op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar.

Maastricht Bereikbaar

Samen met Maastricht Bereikbaar bekijken we welke reisalternatieven mogelijk zijn om de overlast zoveel mogelijk te beperken*. Meer weten? Ga dan naar www.maastrichtbereikbaar.nl/.

* Let op: OV-acties van Maastricht Bereikbaar zijn gekoppeld aan de werkzaamheden en schuiven bij uitstel door naar de reserveweekenden.
Fotografie: Reen van Beek