BOVENGRONDS

Weekendwerk

English - Deutsch - Français

Go of no go?

Op basis van de huidige weersverwachting is het twijfelachtig of het asfaltwerk op de A79 rondom Kruisdonk kan doorgaan. De beslissing over al dan niet doorgaan van het weekendwerk valt op vrijdagochtend 29 april: dat noemen we ook wel het go-no go moment. Bij uitstel schuiven de werkzaamheden – én ov-acties van Maastricht Bereikbaar – door naar het reserveweekend van vrijdagavond 27 tot maandagochtend 30 mei. Houd voor actuele informatie onze berichtgeving in de gaten!

Reis slim & voordelig!

Tijdens de weekendafsluiting van de A79 in april-mei biedt Maastricht Bereikbaar alternatieven voor de auto. U reist al voor € 2,- retour met de trein en vanaf € 6,- met maximaal twee volwassenen en vier kinderen met de bus op verschillende trajecten. Kijk voor meer informatie op de website van Maastricht Bereikbaar.

Let op: planning afhankelijk van het weer
Of de werkzaamheden doorgaan, is afhankelijk van het weer. Bij slecht weer schuiven niet alleen de werkzaamheden, maar ook de acties van Maastricht Bereikbaar door naar de reserveweekenden. We houden u op de hoogte!

WEEKENDWERK A79 RONDOM KRUISDONK: GO OF NO GO?

A79: van vrijdag 29 april, 20.00 uur tot maandag 2 mei, 06.00 uur

Geplaatst op 11 april 2016

In april krijgen de snelwegen ten noorden van Maastricht nieuw asfalt. De A2-rijbaan richting Eindhoven was als eerste aan de beurt, in het weekend van vrijdag 8 tot maandag 11 april. De rijbaan van de A79 naar Heerlen/Aken nemen we in het weekend van vrijdagavond 29 april tot maandagochtend 2 mei onder handen. Verkeer richting Heerlen en/of Aken moet rekening houden met grote hinder door afsluitingen, omleidingen en extra reistijd.

Nieuw asfalt

Ten zuiden van knooppunt Kruisdonk is het asfalt van de A79 richting het noorden aan vervanging toe. Dat is eerder dan verwacht, want in december 2013 asfalteerden we deze rijbaan voor de eerste keer. De winterse weersomstandigheden tijdens het asfalteren hebben er echter toe bijgedragen dat het asfalt niet overal optimaal is. Daarom gaan we hier opnieuw aan de slag en vervangen we de volledige deklaag. 

Afsluiting en omleiding

De A79 richting Heerlen/Aken is van knooppunt Kruisdonk tot en met afrit 1 (Bunde) afgesloten vanaf vrijdagavond 29 april tot maandagochtend 2 mei. Oprit 1 Bunde blijft open. Verkeer richting Heerlen en/of Aken moet rekening houden met grote hinder, verkeer naar Maastricht kan gewoon doorgaan.

auto

Van Maastricht naar Heerlen / Aken:


  • A2 – knooppunt Kerensheide – A76 – knooppunt Kunderberg
Let op: planningen zijn afhankelijk van diverse omstandigheden en kunnen wijzigen. Daarom geldt het weekend van vrijdagavond 27 tot maandagochtend 30 mei als reserveweekend
Kijk voor actuele reisinformatie en omleidingsroutes op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar.

Maastricht Bereikbaar

Om overlast door het weekendwerk zoveel mogelijk te beperken zorgt Maastricht Bereikbaar ervoor dat reizigers op zaterdag 30 april en zondag 1 mei* voordelig gebruik kunnen maken van goedkoop regionaal openbaar vervoer. Reis dus slim & voordelig! Meer weten? Ga dan naar www.maastrichtbereikbaar.nl/a79

* Let op: OV-acties van Maastricht Bereikbaar zijn gekoppeld aan de werkzaamheden en schuiven bij uitstel door naar het reserveweekend.
Fotografie: Reen van Beek