VAN A2 ACTUEEL NAAR VIA MAASTRICHT

'VIA MAASTRICHT': NIEUWE INFORMATIERUBRIEK OP TV

Geplaatst op 24 februari 2016

De projecten A2 Maastricht, Fietsenstalling centraal station, Groene Loper, Maastricht Bereikbaar en Noorderbrug gaan samenwerken om weggebruikers en omwonenden te informeren over de voortgang van de werkzaamheden. De oude informatierubriek ‘A2 Actueel’ heeft inmiddels zo’n vier jaar dienst gedaan en gaat nu over in ‘Via Maastricht’. De vernieuwde rubriek wordt opnieuw geproduceerd met L1 en o.a. op zondagavond uitgezonden in het reclameblok na het nieuws. 

Veel werkzaamheden

Maastricht werkt ook de komende jaren hard aan verdere verbeteringen van de infrastructuur. Eind dit jaar wordt de A2-tunnel in gebruik genomen. Ondertussen gaan de voorbereidingen voor de bovengrondse herinrichting van de Groene Loper door. 
Voor de Noorderbrug zijn inmiddels de voorbereidende werkzaamheden voor de verlegging van het tracé begonnen. En de komende maanden wordt bekend welke aannemer de nieuwe ondergrondse stalling voor 3.000 fietsen bij het centraal station gaat aanleggen. 

Zo worden stad en regio steeds beter bereikbaar. En dat draagt weer bij aan een aangenaam woon-, werk- en leefklimaat. Ook tijdens de werkzaamheden blijven stad en omgeving zo goed mogelijk bereikbaar door het slim plannen van wegafzettingen en omleidingroutes en door het aanbieden van alternatieven voor reizen met de auto via Maastricht Bereikbaar. 

Uitzendingen
De eerste uitzending van ‘Via Maastricht’ is bij L1 op zondagavond 28 februari in het reclameblok om 17.40 uur na het nieuws. Tot 22.40 uur wordt de rubriek ieder uur herhaald. 
De lokale tv-zenders TV Maas en Mergelland van Eijsden-Margraten, ‘Meer TV’ van Meerssen zullen ‘Via Maastricht’ in de daaropvolgende week ook uitzenden. 
De verschillende projecten zullen daarnaast ook via hun eigen communicatiemiddelen de afleveringen verspreiden. En ten slotte krijgt ‘Via Maastricht’ een eigen YouTube kanaal (www.viamaastricht.nl) waarop alle filmpjes worden verzameld.