FIETST OF WANDELT U MEE?

Eind februari 2016 hebben we tussen de Meerssenerweg en de Severenstraat de eerste bomen voor het landelijke deel van de Groene Loper aangeplant.

FEESTELIJKE OPENING EERSTE STUK GROENE LOPER 22 MEI

Geplaatst op 20 mei 2016

Weer of geen weer... wandeling en fietstocht op 22 mei gaan door

Wij hopen natuurlijk nog steeds dat de weergoden ons gunstig gezind zijn aanstaande zondag 22 mei bij de feestelijke ingebruikname van het eerste stuk Groene Loper.
Mocht het regenen, dan hopen we dat u de regenkleding aantrekt en toch meedoet met de wandel- en fietstocht. In dat geval ontvangen we u op het eindpunt bij Vaeshartelt binnen, in de historische kamers van het prachtige pand, met wat eten en drinken. Ook de meeste informatiestandjes zullen dan naar binnen verhuizen. En de jeugddrumband van Wittevrouwenveld zorgt voor een warm muzikaal onthaal. 

Actiegroep
Ondertussen krijgen wij ook verontruste vragen van deelnemers of wij wel weten dat een actiegroep gaat meelopen. En wat wij daar tegen zullen doen.
‘De Vrienden van Vaeshartelt’ zijn het oneens met de toekomstplannen van Buitenplaats Vaeshartelt. A2 Maastricht is in dat conflict geen partij. De actiegroep heeft ons laten weten met de wandeling te zullen meelopen vanaf de Beukenlaan. Zij hebben ons beloofd de feestelijke ingebruikname van het eerste deel van de Groene Loper niet te zullen verstoren. Onze bijeenkomst is een openbare bijeenkomst. Wij kunnen en willen niet ‘bij de poort selecteren’. Tegelijkertijd gaan wij ervan uit dat de actiegroep zich aan haar afspraken houdt. 

Geplaatst op 25 april 2016

Feestelijke opening eerste stuk Groene Loper

Het is een van de mijlpalen voor 2016: de ingebruikname van het eerste stuk Groene Loper, vanaf de Severenstraat tot aan de Meerssenerweg. Sinds de werkzaamheden begin april werden afgerond, kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van dit stukje Groene Loper. En dat willen we in de kijker zetten. 

Fiets- en wandeltocht
Daarom openen we op 22 mei het landelijk deel van de Groene Loper feestelijk met een fiets- en wandeltocht. We verzamelen om 10.00 uur bij de Wielerbaan aan de kant van de Severenstraat. Mobiliteitswethouder John Aarts zal het startschot geven voor de ‘karavaan’. Ook vertegenwoordigers van het A2-Buurtenplatform uit de wijken Nazareth en Amby zullen meedoen. De wandeling is ± 5 km en de fietstocht ± 14 km. Beide routes starten bij de Wielerbaan en eindigen bij Buitenplaats Vaeshartelt. Einde van de activiteit is voorzien rond 12.00 uur.

A2 Maastricht organiseert dit evenement in samenwerking met Buitengoed Geul & Maas, de Fietsersbond, IVN Maastricht en Maastricht Bereikbaar. En samen hebben we heel wat extraatjes voorzien:

Wandel mee met een IVN-gids
Zo kunt u kiezen voor een route onder begeleiding van een IVN-gids. (inschrijven daarvoor kan hier). De gids vertelt meer over het gebied waarlangs de wandeling gaat. Niet enkel over de lokale fauna en flora, maar ook over hoe het gebied rondom Wielerbaan er uit zal zien wanneer de werkzaamheden voltooid zijn.

Test een e-bike op het mini-informarktje
Bij de stopplaats, Buitenplaats Vaeshartelt, wordt ook een mini-infomarktje georganiseerd. Met stands van A2 Maastricht, Maastricht Bereikbaar en Buitengoed Geul & Maas. En ook twee rijwielhandelaren (Halfords Maastricht en TMN Bike-Service uit Scharn) doen mee. Ze stellen elk e-bikes ter beschikking om uit te proberen en geven uitleg en advies. U kunt dus een proefritje maken! Denk er wel aan uw ID-bewijs mee te nemen.

Geniet van een versnapering
Bij Buitenplaats Vaeshartelt krijgt u een versnapering. Kinderen krijgen bovendien een ijsje en enkele leuke hebbedingetjes. Wat precies? Dat kunt u op 22 mei zelf ontdekken.

Inschrijven
U kunt zich hier inschrijven. Wilt u wandelen met een IVN-gids, dan kunt u u daarvoor een apart ticket aanvragen. 
Let op: het aantal inschrijvingen voor de wandeling met een IVN-gids is beperkt. Voorlopig kunnen er maximum 50 personen mee.

Wij verzoeken u dringend om u aan te melden voor 15 mei zodat wij weten op hoeveel gasten we kunnen rekenen en hoeveel versnaperingen er moeten zijn. Want op is op...

Hieronder vindt u alvast de routes.

Wandelroute

* Het laatste deel van de wandelroute (zijpad vanaf Vaesharteltweg) staat niet aangegeven op Google Maps. Volg op 22 mei de pijlen die de juiste paden aangeven.

Fietsroute

Fotografie: Aron Nijs en Bert Janssen